Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: O firmă din Bistrița Năsăud și una din Coreea de Sud au contestat licitația organizată de CEO pentru construirea parcurilor fotovoltaice. O firmă de construcții din Bistrița Năsăud a blocat Planul de decarbonare al Complexului Energetic Oltenia (CEO). Compania a lansat, în toamna anului 2023, o licitație pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice, cu putere instalată totală de peste 450 MW. Au fost depuse opt oferte, din care șapte vizează toate cele patru loturi. În luna decembrie 2023, au fost depuse două contestații identice de către societatea MIS Grup SRL din Bistrița-Năsăud și de  către TSD Global Co. LTD din Coreea de Sud. CEO și OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol, gaze și produse derivate din țară, au înființat patru societăți joint-venture prin care urmează să fie administrate cele patru parcuri fotovoltaice.

Pandurul: Selecția directorilor de la CE Oltenia, motiv de glumă în companie. Modul în care s-a făcut selecția directorilor din Complexul Oltenia este subiect de glume în companie. Fostul senator Ion Rușeț spune că dincolo de supărarea candidaților care au contestat selecția, „se chibițează pe acest subiect în companie”. Mare parte dintre cei care au participat la selecția pentru Directoratul companiei a făcut deja contestație. Pe la colțuri, prin birouri, subiectul a ajuns motiv de glume mai ales că sunt directori care nu au obținut nici punctajul minim la interviul pentru selecția Directoratului. „Se glumește pe acest subiect, se chibițează pe acest subiect, dar nefiind interesat, nu pot să dau mai multe detalii”, a spus fostul senator Ion Rușeț, angajat al companiei. Și la adresa fostului subprefect, Mihai Istrate, candidat pentru un loc în Directorat, au fost glume: „Domnul Istrate a spus într-o emisiune că s-a pregătit de anul trecut. Și i-am spus că a dat banii degeaba pe meditații”, a declarat Rușeț.

Gorjeanul: Milionară din Top 300, judecată pentru peste 1.700 de fapte de evaziune fiscală! Dosar de 50 de volume, pe rolul Tribunalului Gorj. Mihaela Ioana Constantinescu, femeia de afaceri, în vârstă de 68 de ani, care a condus mulți ani imperiul financiar de milioane de euro Remat SA, este judecată de Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală. Afacerista care deține în coproprietate firma de colectare a deșeurilor feroase Remat Gorj SA, a fost trimisă în judecată de procurorii gorjeni, în septembrie 2022, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (peste 1.700 de acte materiale), prejudiciul fiind estimat la peste 300.000 de euro. Mihaela Ioana Constantinescu deținea, în urmă cu zece ani, afaceri care se cifrau la aproape 100 de milioane de euro, la acea vreme, și apărea în revistele de profil care realizau topurile miliardarilor din România, cu o avere estimată la 25 de milioane de euro. Afacerista a intrat, la un moment dat, într-o morișcă financiară a firmelor unor oameni de afaceri de etnie romă din Târgu Jiu și Strehaia, cu toții fiind judecați acum pentru evaziune fiscală.

Impact în Gorj: Procuror din Târgu Jiu, numit la conducerea unei structuri din DNA central. Michaela Teodorescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a fost delegată să ocupe funcția de procuror șef al Serviciului de reprezentare la alte instanțe din cadrul Secției judiciare a Direcției Naționale Anticorupție, structura centrală.Hotărârea a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii. Michaela Teodorescu va ocupa această funcție începând cu data de 1 februarie, „până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni“, potrivit hotărârii CSM. Astfel, aceasta va ocupa postul până în iunie 2024.

Comment here