Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Sindicatele din CEO nu iau în calcul decât creșteri salariale în 2024. Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu iau în calcul decât creșteri salariale în 2024. Altă variantă nu ar exista, în opinia acestora, având în vedere că anul trecut CEO a înregistrat profit. Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că organizațiile sindicale vor creșteri salariale consistente în acest an. Majorările trebuie să acopere măcar inflația pe ultimul an. „Obiectivul nostru sunt creșterile salariale. Nu avem fixat un procent, dar trebuie să acopere inflația și altele. Deocamdată, trebuie să ni se prezinte proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli. Acolo se va vedea exact ce planuri are administrația legat de fondul de salarii și de creșteri. Nu vor exista negocieri fără creșteri de salarii, din punctul nostru de vedere”, a declarat Pîrvulescu.

Gorjonline: Fiul unui cunoscut lider sindical, inculpat în dosarul interlopului Mutu! Șase tineri, trimiși în judecată pentru favorizarea infractorului. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a finalizat cercetările și l-a trimis în judecată pe Romică Ioan Mutu, târgujianul care, la finele lunii septembrie a anului trecut, l-a înjunghiat în zona abdomenului și toracelui pe Mihai Tucă (fost Bradu), în fața unui club din Târgu-Jiu. Mutu este judecat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care de tentativă la infracţiunea de omor, și se află în arest, după ce a fost prins în Belgia, la trei săptămâni de la comiterea faptelor și extrădat, ulterior în România de către autoritățile belgiene. Alături de Mutu, în fața judecătorilor de la Tribunalul Gorj vor ajunge și șase tineri, care l-au ajutat să părăsească țara, aceștia fiind acuzați de comiterea infracțiunii de favorizarea infractorului. Unii dintre aceștia au mai avut probleme cu legea, fiind chiar condamnați la închisoare, printre ei fiind și fiul liderului sindical Adrian Marciuc.

Gorjeanul: Zece mii de euro pentru un post de șofer. Sentință definitivă pentru un fost director. Fostul director general al Minprest Serv SA Rovinari, Cristinel Aurelian Vișan, a fost condamnat definitiv la 2 ani și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență. În același dosar a fost condamnat și un fost subordonat. Ei sunt acuzați că au pretins suma de 10.000 de euro, susținând că pot aranja un concurs la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, pentru un post de șofer. Cei doi au fost denunțați de un fost coleg de la Minprest, care nu a promovat concursul organizat de ISU Gorj, deși a plătit suma de 7.000 de euro.

Pandurul: Mineritul a pierdut cei mai mulți salariați. Scădere dramatică a numărului de salariați în Complexul Energetic Oltenia. Potrivit raportărilor oficiale, compania avea, la 31 decembrie 2023, un număr de 9.277 salariați, față de 11.026 la aceeași dată a anului 2022. Cea mai mare reducere de personal a fost pe parte minieră, unde numărul de salariați a scăzut de la 7.204 la 6.269. În zona de energie, numărul de salariați a scăzut de la 2.847 la 2.153, dar asta și pentru că mulți dintre cei pensionați au fost păstrați la serviciu, din lipsă de specialiști tineri. La ELCFU, numărul de angajați a scăzut de la 457 la 355, iar în zona de executiv TESA a fost cea mai mică reducere, de la 518 la 500.

Comment here