Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Încrengăturile nași-fini! Șefii CEO și ministrul Energiei, strâns legați de fostul ministru Videanu. Rezultatul selecției pentru Directoratul CEO arată că liderii politici locali nu contează la București, iar compania energetică se află la cheremul unor tovărășii cimentate de-a lungul vremii în jurul unor politicieni extrem de influenți de la nivel central. În ultimele zile se discută despre susținerea celor trei membri ai Directoratului, singurii selectați de firma ARC Consulting, despre contestarea selecției, un posibil conflict de interese și plângeri penale. În tot acest freamăt se scapă din vedere un lucru esențial: cei care conduc Ministerul Energiei, adică ministrul și secretarul general, și doi dintre cei selectați în Directoratul CEO, sunt strâns legați de un nume: Adriean Videanu!

Pandurul: Câți salariați a pierdut CE Oltenia în ultimii doi ani. În ultimii doi ani, Complexul Energetic Oltenia a rămas fără aproape patru mii de salariați. O spune liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu. Acesta afirmă că a fost cel mai mare exod de specialiști din companie, din ultimii 20 de ani. „Este greu să mai faci ceva când îți pleacă 4.000 de specialiști în doi ani de zile. Este cel mai mare exod de specialiști de la o companie, în ultimele decenii. Nu ai cum să înlocuiești, peste noapte, oameni cu zeci de ani de experiență. Cel puțin un an este nevoie pentru a specializa un coleg cât de cât. Pentru alții și mai mult, în funcție de sector. Ei vor să învețe. Nu cred că se va respecta, pe reducerea de personal, Planul de restructurare. Nu ai cum să reduci și mai mult”, a declarat Pîrvulescu.

Sabotorii: Fost candidat pentru Directoratul CEO: Organele abilitate trebuie să analizeze selecția! Scandalul provocat de selecția membrilor din directoratul Complexului Energetic Oltenia este departe de a fi încheiat. Pe zi ce trece, apar tot felul de informații care mai de care mai ciudate din rândul celor care au participat la interviuri. Gabriel Giorgi, unul dintre cei care au dorit un post în conducerea CE Oltenia, afirmă că, cei care l-au intervievat, nu aveau cunoștințe prea mari despre minerit și energie, dar nici despre Ordonanța 109. Mai mult decât atât, fostul supraveghetor al companiei energetice spune că nu au fost respectate prevederile Ordonanței în baza căreia a fost făcută această selecție de către firma de la Cluj. „Am înțeles că era psihoterapeut sau ceva de genul ăsta. Era evident că are carențe și mi-am dat seama imediat că nu înțelege mai nimic din minerit. Eu am stat cam 40 de minute în interviul respectiv. Bănuiesc că sunt organe abilitate care sunt curioase să analizeze interviul pentru că a fost înregistrat. El a încercat să stea pe lângă minerit și energie, însă problema este că, după 40 de minute, m-a întrebat dacă îi pot spune ceva și despre Ordonanța 109. În condițiile în care eu am vorbit 40 de minute și i-am spus articole din Ordonanță, când am auzit asta am rămas mască. Păi, stai puțin, eu ce am vorbit până acum?”, a declarat fostul supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia.

Gorjonline: Primarul pesedist Bucurescu, la ședința liberalilor de la Motru. A fost ședință importantă, joi seara, la Motru, pentru stabilirea candidatului la fotoliul de primar al municipiului. 240 de persoane au participat la ședința organizată la restaurantul Ghiocela, cu această ocazie fiind întrunit atât Biroul Permanent Județean al PNL Gorj cât și Biroul Local al PNL Motru. Unicul candidat înscris și votat a fost Gigel Jianu, care a fost susținut de cei prezenți, chiar dacă din Motru nu au fost nici jumătate dintre cei prezenți. O prezență oarecum surprinzătoare în sală a fost primarul PSD de la Slivilești, Sorin Bucurescu. De remarcat a fost sosirea lui Daniel Burlan, fostul manager al CEO, alături de Gigel Știrbu, deputat de Olt, cu o mașină a parlamentarului.

Comment here