Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Parastas de un an, în Cariera Jilț Sud, pentru cei trei mineri morți în accidentul de muncă. Un parastas a avut loc, miercuri, la Jilț Sud. Colegii de muncă și familiile au organizat pomenirea în locul în care a avut loc teribilul accident, în care trei oameni au murit, iar alți zece au fost răniți, după ce o tanchetă care-i transporta de la locul de muncă s-a răsturnat, iar mai multe tuburi de oxigen și alte piese care se aflau în același mijloc de transport au căzut peste ei. La comemorare a venit și fratele uneia dintre victime. „Este foarte greu. Nu poți să spui că poți să treci peste un asemenea eveniment. Din păcate, venim aici să aprindem o lumânare unde au murit cu toții. Au venit și cei care se aflau împreună cu fratele meu. Toți au venit să aprindă o lumânare unde au murit în condiții inumane. Nu s-au schimbat condițiile de muncă. Văd că au amenajat drumul“, a spus bărbatul. Un preot a venit și a susținut o slujbă religioasă în mijlocul carierei miniere.

Pandurul: Ministrul Burduja: Așteptăm date concrete pentru a putea prelungi exploatarea lignitului. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a detaliat pașii pe care îi va urma în cazul Complexului Energetic Oltenia. Burduja vorbește pe de o parte despre stabilitatea sistemului energetic național, iar pe de altă parte despre accelerarea calendarului de decarbonizare. ”La Gorj, unde avem 10.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, ne-am asumat un calendar accelerat pentru decarbonizare. Am găsit deschidere la Bruxelles pentru un dialog tehnic, axat pe nevoia asigurării stabilității sistemului energetic național. Așteptăm studiul de adecvanță al Transelectrica și datele concrete pentru a putea prelungi exploatarea și valorificarea lignitului până la punerea în funcțiune a termocentralelor pe gaz de la Ișalnița și Turceni”, a transmis Burduja.

Impact în Gorj: Director: Sunt prea multe licee în Gorj. Unul dintre directorii de unități de învățământ este de părere că sunt prea multe licee în județ. Mihai Istrate, fost subprefect de Gorj și actual director al liceului de la Țicleni, a precizat că în județ sunt în total 32 de licee, număr dublu față de județe cu populație școlară mult mai mare. „Noi avem în prezent în județul Gorj un total de 32 de licee. După părerea mea este o cifră foarte mare. Până la urmă, trebuie să fie realizată o analiză serioasă legat de numărul acestor licee și în timp să fie luate măsuri cu privire la reducerea numărului. Ar trebui să mai scadă din ele, în special în mediul rural”, a declarat Istrate.

Sabotorii: A început judecata unui fost primar din Gorj. I se trage de la un WC de lux. A început judecata fostului primar din Vladimir, Ion Ianăși. El a ajuns acum în fața instanței tot pentru fapte de corupție. Judecătorii Tribunalului Gorj i-au dat termen pe 14 februarie. De unde i se trage fostului primar? De la un WC pe care l-a construit la o școală cu 35 de elevi și care a costat 100 de mii de euro. Investiția s-a realizat în perioada 2018-2019 de o firmă de casă a fostului edil, care a realizat numeroase lucrări în localitate. Anchetatorii au constatat că lucrarea a fost supraevaluată și că s-au întocmit documente în mod fictiv pentru a acoperi sumele alocate. În același dosar penal a fost trimis în judecată și dirigintele de șantier, care ar fi închis ochii la neregulile comise. Fostul primar riscă închisoarea. El mai are o condamnare cu suspendare, la doi ani și nouă luni de închisoare, pentru abuz în serviciu. Primarul a fost acuzat atunci că a plătit pentru lucrările la un pod deși nu au fost finalizate.

Comment here