Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Depozitele de cărbune de la Termocentrala Rovinari sunt goale! Care este adevărata cauză. Complexul Energetic Oltenia se confruntă, pentru prima dată, în cei aproape 12 ani de la înființare, cu lipsa stocurilor de lignit. Situația este una gravă, în condițiile în care depozitele de cărbune din cariere și de la termocentrala din Rovinari sunt goale, iar cele două grupuri energetice ale acesteia funcționează de pe o zi pe alta! La Ministerul Energiei se raportează cifre nereale, astfel că, ministrul Sebastian Burduja afirma că în stocurile CEO se află 560.000 de tone de cărbune, însă realitatea e cu totul alta. Unii lideri de sindicat spun că de vină pentru situația actuală ar fi lipsa exproprierilor și, implicit, extinderea fronturilor de lucru, însă specialiști din cadrul companiei energetice susțin că principala cauză este proasta gestionare a activității de minerit de către cei care au condus Sucursala Minieră în ultimii ani și lipsa de personal cu care se confruntă exploatările miniere. În această schema apare și numele lui Cosmin Trufelea, actual membru al Directoratului CEO, fost șef al Carierei Roșia, din vina căruia s-a ajuns ca cea mai mare exploatare de lignit a companiei să funcționeze la mai puțin de jumătate din capacitate.

Sabotorii: CEO rămâne o ”vacă” bună de muls! Un supraveghetor își decontează cazarea chiar dacă primește 12 mii de lei lunar. Chiar dacă se află cu un picior în groapă, Complexul Energetic Oltenia rămâne o sursă bună de venit pentru anumiți indivizi. Printre ei se numără și supraveghetorul Vladimir Tanasiev, cel pe care Ion Iordache îl dorea chiar președintele Consiliului de Supraveghere. Pentru funcția pe care o deține, Tanasiev este remunerat lunar cu suma de 12 mii de lei, mai exact, pentru o ședință pe care o are lunar. Lui Tanasiev însă nu-i ajung doar cele 12 mii de lei lunar pe care le încasează de la CE Oltenia și a găsit de cuviință să-și deconteze și cazările de la hotel pentru zilele în care ajunge la Târgu Jiu. De exemplu, în luna octombrie, supraveghetorul a avut nevoie de șase zile de cazare pentru care CEO a plătit 1420 de lei.

Pandurul: Un nou termen pentru mascații care au torturat un șofer. Polițiștii judecați pentru tentativă de omor și tortură au, astăzi, un nou termen în instanță. Procesul început în vara lui 2020 e departe de a avea un deznodământ. Cei șase inculpați din dosar sunt Alin Buligan, Alexandru Mihălcescu, Alexandru Popescu, Vlăduț Rovența, Cosmin Anica și Daniel Popescu. Ei sunt judecați de abuz în serviciu, tentativă de omor și tortură. Primii patru au fost cei care au intervenit în noaptea scandalului. Au fost chemați să caute un șofer bănuit de ultraj. Mascații l-au găsit și l-au bătut crunt, spun anchetatorii. În rechizitoriu, procurorii au notat că victima, un bărbat din Novaci, a ajuns din arest direct în sala de operație. A fost bătut atât de rău încât doctorii i-au scos organe ca să-i poată salva viața.

Gorjonline: Alunecările de teren de pe Drumul Național 67 vor fi reparate. Au generat multe accidente. Alunecările de teren de pe Drumul Național 67, din zonele Bumbești-Pițic și Polovragi, care au generat multe accidente, vor fi remediate, promit reprezentanții Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu. Porțiunea afectată de alunecarea de teren de la intrarea în localitatea Polovragi, va fi reparată, în sfârșit, însă lucrările vor dura aproximativ doi ani. „Suntem în faza de proiectare și începe execuția. Contractul se întinde pe o perioadă de doi ani. Este nevoie de efectuarea unor foraje“, a spus Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Comment here