Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Scandal în Gorj, după controalele comisarilor ANPC. Comisarii, acuzați că hăituiesc oamenii de afaceri. Controalele ANPC au generat un val de nemulțumiri în rândul cabanierilor din Rânca. Politicienii nu au stat deoparte, declarând că verificările din ultima perioadă aduc atingere economiei județului Gorj. Pe de altă parte, neregulile găsite la Rânca au fost făcute publice, mai multe pensiuni sau restaurante fiind închise. Un astfel de control s-a desfășurat și la punctele alimentare din Motru. În opinia a doi parlamentari din Gorj, senatorul Ion Iordache (PNL) și deputatul Radu Miruță (USR), comisarii ANPC au dovedit exces de zel în ultimele controale făcute în județ.

Pandurul: Raport Curtea de Conturi. Medicamente de milioane de lei, transferate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu un click. Un raport recent al Curții de Conturi privind activitatea Consiliului Județean Gorj a dezvăluit nereguli semnificative la o instituție subordonată, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, unde stocurile par să fie doar o iluzie contabilă. Inspectorii notează că stocurile au fost subevaluate cu o sumă impresionantă, de peste 2 milioane de lei, iar o parte semnificativă a acestora nu există faptic ori au expirat. Este haos în evidențele SJU Târgu Jiu, transferurile fiind făcute cu un simplu click, fără documente în spate. Gestiunea este creată doar informativ, spune Curtea de Conturi. SJU poate avea farmacia goală, dar să figureze cu medicamente, în calculator, sau invers. 

Gorjonlilne: Doi salariați ai Minprest Serv au decedat, în ultimele zile! Unul a făcut infarct în vestiar, celălalt a suferit un AVC. Minprest Serv SA, societate care face eforturi disperate să își mențină contractul de prestări servicii cu Complexul Energetic Oltenia, a înregistrat două decese în rândul salariaților, în ultimele zile. Primul angajat care a decedat era manevrant vagoane. Marian Pîslea era din Mehedinți, de la Cîrceni, localitate situată peste deal de Turceni. Salariatul, în vârstă de 55 de ani, a suferit un AVC, pe data de 29 decembrie 2023 și a decedat la scurt timp, la spitalul din Severin. Al doilea salariat al Minprest Serv a murit vineri, în vestiar, la Ișalnița. Era sudor și avea vârsta de 69 de ani. Radu Gheorghe a făcut infarct, în timp ce se afla în vestiarul termocentralei. Omul era pensionar, dar a fost reangajat la Minprest pentru că era un bun profesionist.

Impact în Gorj: Ședință decisivă pentru distribuirea economiei la fondul de salarii de la CEO. În zilele următoare este programată o ședință decisivă la sediul Complexului Energetic Oltenia. Pe ordinea de zi se află distribuirea economiei la fondul de salarii pe anul 2023. De asemenea, se va discuta pe tema modificării Normativului de personal. Ședința Comisiei Mixte este programată pe 12 ianuarie, de la ora 10.30, la sediul Sucursalei Miniere din CEO, din Târgu Jiu. Din partea angajaților, vor participa reprezentanții celor trei federații sindicale reprezentative și semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă.

Sabotorii: Anunță măriri salariale consistente la CE Oltenia. Negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru cele peste nouă mii de salariați de la Complexul Energetic Oltenia va începe abia în februarie, dar subiectul este intens dezbătut în spațiul public. Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa Gorj, vorbește de creșteri consistente ale veniturilor, atât pentru că societatea este pe profit, dar și pentru a acoperi inflația. „Complexul Energetic Oltenia a fost pe profit în ultimii 2 ani și atunci este normal ca la viitoarele negocieri să solicităm măriri salariale consistente la CEO”, a spus liderul sindical.

Comment here