Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Unități de cazare din Rânca, închise de comisarii OPC. Hotelurile și pensiunile din stațiunea montantă Rânca au fost luate la verificat de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Cu această ocazie au fost descoperite numeroase nereguli care au dus oprirea temporară a prestării serviciilor, în locațiile în care au fost identificate abateri de la lege. În cele mai multe cazuri, comisarii OPC au constatat că unitățile de cazare funcționau fără autorizații de la ISU sau de la primării. Această abatere ar putea duce la adevărate tragedii. „Au loc acțiuni de control în cadrul Comandamentului de iarnă în stațiunea Rânca. În urma acestor acțiuni de control au fost depistate foarte multe dintre unitățile de cazare care nu erau autorizate să funcționeze fie de către ISU Gorj, fie de către primăriile pe raza cărora își desfășoară activitățile de comerț și de cazare”, au transmis reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului.

Pandurul: Medicii care trebuie să țină loc și de cardiologi și de diabetologi reacționează. ”Este ilegal și nu avem competență”. Un număr de 12 medici au reacționat, printr-o adresă trimisă managementului spitalului din Târgu Jiu, după ce conducerea unității a comunicat că gărzile pe care ar trebui să le țină medicii cardiologi, vor fi făcute de cei de la Medicină Internă, cei care asigură și cabinetul de diabet zaharat, unde, de asemenea, nu există specialiști. Cei 12 medici acuză conducerea Spitalului Județean că nici nu i-a consultat atunci când a făcut acele afirmații publice, și spun că, în zilele de sărbători, doar ”protecția divină asupra activității medicale” a făcut să nu fie victime, în lipsa gărzilor la Cardiologie. În plus, ei amenință cu încheierea contractului.

Gorjonline: Când încep negocierile pentru semnarea noului CCM de la CEO. Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia se pregătesc pentru negocierile noului Contract Colectiv de Muncă. Deși, în trecut, au existat voci care au spus că se poate renunța la negocieri prin semnarea unui act adițional la actualul CCM, acest aspect a fost exclus în repetate rânduri de sindicaliști. Negocierile dintre reprezentanții salariaților și administrația companiei ar urma să debuteze în luna februarie, legislația prevăzând ca prima ședință dintre cele două părți să se desfășoare cu 45 de zile înaintea expirării actualului document. La discuții vor participa doar liderii de sindicat ce fac parte din Federația Națională Mine Energie și cei de la Federația Univers, cele două federații care au reprezentativitate la nivelul CE Oltenia.

Gorjeanul: Piața locurilor de muncă din Gorj, ocolită de ucrainenii fugiți din calea războiului. Gorjul nu este ocolit doar de investitorii străini, ci și de cetățenii refugiați din Ucraina. La aproape doi ani de când Rusia a atacat Ucraina, zeci de mii de oameni care au fugit din calea războiului au rămas în țara noastră iar câteva mii și-au găsit un loc de muncă. Doar câteva persoane și-au găsit ,,refugiu” în județul nostru, este vorba despre membrii familiilor unor tineri care activează la cluburi sportive. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, în primul an de război, o singură familie s-a înregistrat în baza de date a instituției ca fiind în căutarea unui loc de muncă. ,,Am avut în primul an un singur caz de ucrainieni care au dorit să își caute un job la noi. Este vorba despre un cuplu, soț și soție. Chiar domnul director a fost cu aceștia la mai mulți angajatori, aceștia din urmă au vrut să îi încadreze, nu au fost reticenți. Din păcate, ucrainienii au ales să refuze ofertele, motivând faptul că au un copil bolnav și preferă să stea lângă acesta. De atunci și până în prezent, niciun cetățean din Ucraina nu a mai apelat la serviciile noastre în vederea găsirii unui loc de muncă în Gorj”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Comment here