Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Ce priorități are noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență. Dumitru Vienescu a fost numit, în urmă cu aproximativ o săptămână, în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență, până la data la care va fi organizat concursul. Vienescu susține că el este cel care ia deciziile la nivelul spitalului și că acuzațiile cu privire la faptul că este un conducător de fațadă al unității medicale și că tot Gigel Capotă ar ține frâiele nu sunt adevărate: „Gigel Capotă se află în acest moment în concediu de odihnă. Eu sunt numit manager interimar. Atâta timp cât sunt în această funcție, vreau să îmi fac treaba așa cum trebuie. Avem foarte multe procese verbale ale Direcției de Sănătate Publică cu măsuri pe care trebuie să le ducem la îndeplinire, avem lista de investiții a Ministerului Sănătății care trebuie obligatoriu până la 31 decembrie să recepționăm toate aparatele și să avem finanțarea asigurată și trebuie să ne ocupăm cu prioritate de acordarea salariilor și de plata tuturor facturilor“, a declarat Vienescu.

Pandurul: Doar 6 primari PNL Gorj l-au scos pe Iohannis pe primul loc. Klaus Iohannis a pierdut alegerile în trei sferturi dintre localitățile cu primari PNL în Gorj. Candidatul PNL a câștigat în Târgu-Jiu, Novaci, Roșia de Amaradia, Cîlnic, Turcinești, Arcani, iar la Bîlteni a fost la egalitate cu PSD. Viorica Dănciă a învins în multe alte localități cu primari PNL, și anume la Bolboși, Motru, Alimpești, Prigoria, Fărcășești, Bălești, Padeș, Stănești, Dănești, Crasna, Ciuperceni, Berlești, Vladimir. PSD a câștigat și la Albeni, acolo unde primarul Stan a anunțat că se va înscrie în PNL, dar și la Bumbești Jiu, unde un primar cu patru mandate a fost exclus din Partidul Național Liberal după alegerile europarlamentare.

Statul, învins din nou. Expropriere la prețul pieței. Proprietarii ale căror terenuri au fost expropriate pentru construcția centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, investiție blocată și abandonată în prezent, s-au plâns de sumele derizorii oferite de către stat. Unii dintre ei s-au adresat instanței de judecată și au câștigat despăgubiri de câteva ori mai mari față de suma stabilită prin hotărâre de guvern. Este și cazul unei femei din Târgu Jiu, care a atacat în instanță decizia de expropriere și, implicit, suma primită. Mai precis, pentru o parcelă de 436 de metri pătrați de teren arabil, proprietara urma să primească mai puțin de 10 mii de lei, potrivit hotărârii de guvern. Nemulțumită, gorjeanca a acționat în instanță Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Zilele trecute, Tribunalul Gorj a anulat procesul verbal de stabilire a cuantumului despăgubirii iar femeia a primit pentru respectiva bucată de pământ suma de 11.582 de euro.

Gorjeanul: Marius Nanu și-a depus candidatura pentru funcţia de procuror şef al DIICOT Gorj. Delegat în luna octombrie să conducă Biroul Teritorial Gorj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Marius Nanu şi-a depus candidatura pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al instituției. Luni, a fost ultima zi în care puteau fi depuse cereri.

Gorj Domino: Anchetă internă la Spitalul Județean Târgu-Jiu după moartea bebelușului născut prin cezariană. O comisie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu investighează dacă medicii au greşit în cazul bebelușului născut vineri prin cezariană, care a decedat a doua zi. „Conducerea spitalului a dispus efectuarea unei anchete interne, urmând să fie comunicate concluziile”, se precizează într-un comunicat al SJU Târgu-Jiu. Şi Poliţia face o anchetă pentru a stabili dacă personalul medical a făcut tot ce se putea ca să salveze viaţa băiețelului, fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here