Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Dispar grupele de muncă în noua lege a pensiilor. Cu ce rămân minerii și energeticienii CEO. Liderii Sindicatului Energia Rovinari au încercat ieri să-și susțină cauza în Comisia de muncă a Camerei Deputaților, și anume, păstrarea grupelor de muncă în legea pensiilor. Din nefericire nu au găsit nicio înțelegere și, astfel, în noua lege a pensiilor, minerii și energeticienii care au muncit în condițiile speciale prevăzute în Legea 197 rămân fără mare parte din drepturile conferite până acum la pensionare. În Comisia de muncă, liderul Constantin Mitrescu a militat pentru recunoașterea muncii în condiții speciale, grele de muncă, însă după câteva cuvinte i s-a tăiat microfonul.

Sabotorii: Sindicalist din CEO: Bănuții infimi pentru investiții se fură în toate felurile. Puținii bani alocați pentru investițiile din cariere „se fură în toate părțile”! Acuzația o face liderul de sindicat Nicu Bunoaica. Sindicalistul a mai adăugat că și lucrările de reparații nu sunt decât lucrări de mântuială plătite bine. Întrebat ce buget are Complexul Energetic Oltenia pentru investițiile din cariere, Nicu Bunoaica a răspuns: „Minus infinit”. „Eu nu cred că această companie mai poate produce energie. Investițiile sunt zero. Nu zero. Minus infinit. Bănuții ăia infimi îi fură în toate felurile. Și când se fac lucrări, tot de mântuială se lucrează” acuză Bunoaica. În ultima lună, doi oameni au fost răniți grav în două cariere de cărbune în urma unor accidente de muncă. Indiferent cât de mari sunt amenzile pentru nerespectarea securității și sănătății în muncă, cei din Complexul Energetic Oltenia nu par să pună siguranța oamenilor pe primul loc. În ultimii ani, au ciuntit serios din bugetul alocat investițiilor și așa au ajuns minerii să-și pună viața în pericol și să lucreze și acum, în 2023, cu aceleași echipamente, scule și utilaje ca acum 70 de ani.

Gorjonline: Tânăra din Scoarța acuzată că a înșelat un italian, condamnată la închisoare cu executare! Sechestru pe întreaga avere și daune materiale record! Decizie drastică a magistraților Tribunalului Gorj, în cazul tinerei gorjence Simona Daniela Filip, fostă Mărgăian, acuzată de un italian septuagenar că l-ar fi înșelat cu aproape un milion de euro, sub promisiunea că se va căsători cu acesta, că vor întemeia o familie și vor face copii. Tânăra din Scoarța a fost condamnată, luni, de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor. Judecătorii au decis ca tânăra să-i plătească italianului 675.923 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și 10.000 de euro, pentru daunele morale suferite. Mai mult, instanța a menținut măsura sechestrului asupra bunurilor dobândite de aceasta, până la achitarea sumelor către bătrânul italian.

Impact în Gorj: Mocnește a grevă. Nemulțumiri majore, în rândul salariaților Minprest! Cei 1150 de salariați ai Minprest Serv Rovinari sunt extrem de nemulțumiți de salariile mici și de drepturile salariale pe care le încasează, având mari așteptări pentru anul viitor din partea noii conduceri a societății și amenință cu greva.Angajații au amenințat, de mai multe ori, în ultima perioadă, administrația societății că sunt dispuși să intre în grevă, dacă nu se clarifică situația salarială pentru 2024 și nu au promisiuni ferme în acest sens de la actuala conducere. De altfel, noul director a avut deja o discuție cu o parte dintre salariații care au vrut să declanșeze, în aceste zile, un protest spontan, convingându-i să renunțe momentan la acesta.Nemulțumirile vin din partea tuturor salariaților Minprest, fie că vorbim de cei care prestează pe descărcări vagoane, fie că vorbim de serviciile de pompieri sau ELCFU.Liderul Sindicatului Liber Alfa Minprest, Cosmin Bivolaru, confirmă tensiunile și nemulțumirile existente în rândul tuturor salariaților societății.

Comment here