Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Un nou protest la AJOFM Gorj. Funcționarii publici din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj au protestat spontan și joi. Angajații instituției au avut acțiunea de protest în intervalul 10.00-11.00. ”Revendicările noastre constau în eliminarea inechităților salariale, dorim încadrarea personalului într-un echivalent salarial corespunzător colegilor din alte instituții de stat, inclusiv domenii precum finanțe, sănătate, APIA, având în vedere apartenența la aceeași familie ocupațională. Această cerință derivă din aspirația către un tratament echitabil. Totodată, dorim condiții de muncă decente, dotări tehnice pentru susținerea activităților curente, resurse adecvate pentru activitatea noastră cu un impact social semnificativ. Suntem hotărâți să ne exprimam nemulțumirea până la rezolvarea cerințelor noastre”, au transmis protestatarii.

Gorjeanul: Prejudiciu de 3 milioane de euro! Au decontat taxa de mediu pentru deșeuri fictive. Un prejudiciu de aproape trei milioane de euro a fost produs statului prin decontarea taxei de mediu pentru deşeuri care apăreau colectate şi reciclate, deşi în realitate nu erau, susțin procurorii gorjeni. În acest dosar sunt cercetate 27 de persoane, iar patru dintre acestea au fost reţinute miercuri seară. Astfel, din cercetările efectuate a rezultat că în perioada aprilie 2021 – aprilie 2023, o societate comercială cu sediul în oraşul Rovinari,  a efectuat operaţiuni de colectare, transport şi reciclare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 5/2015, fiind întocmite în fals 3.478 de borderouri de achiziţie în baza cărora au fost emise ulterior 77 de facturi fiscale de prestări servicii, colectare şi tratare a deşeurilor de tipul celor menţionate, deşi mare parte dintre achiziţii, respectiv 3.650 de tone deşeuri, nu au fost efectuate în realitate.

Sabotorii: Gorun a fost chemat în judecată de Ministerul Finanțelor! Un deputat de Gorj este și el parte în dosar. Aventura lui Horațiu Tiberiu Gorun de la Capitală s-ar putea încheia prost pentru profesorul universitar. Fostul secretar general al Guvernului României a fost chemat în judecată de către Ministerul Finanțelor, pârât în acest dosar mai este și deputatul de Gorj, Gheorghe Pecingină. Cel mai probabil, acțiunea în instanță are legătură cu perioada în care Gorun a fost secretar general adjunct al Ministerului de Finanțe, iar Pecingină se afla în funcția de secretar de stat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București în data de 5 octombrie, însă nu a fost acordat încă primul termen pentru această speță de către magistrați. Obiectul judecății este acțiune în răspundere delictuală.

Gorjonline: Peste 300 de oameni lucrează la grupul V de la Termocentrala Rovinari. Aproximativ 350 de persoane lucrează la montarea desulfurării de la grupul V de la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Lucrarea se desfășoară de câteva luni deja, iar numărul muncitorilor a fost suplimentat tocmai pentru ca grupul respectiv să fie finalizat în cel mai scurt timp. Conform unor surse, lucrările ar urma să fie finalizate în luna februarie, după care, ar urma să fie făcute primele probe pentru a vedea dacă totul este în regulă. Aceleași surse afirmă că ar exista anumite probleme legate de piesele necesare pentru finalizarea lucrărilor. Mai exact, unele nu sunt găsite pe stoc la producători, iar altele nu au fost comandate, chiar dacă prețul unor protecții electrice nu este unul mare pentru o companie cum este Complexul Energetic Oltenia.

Comment here