Gorjeanul: Va fi sau nu protest?! – Angajații AJOFM și-au transmis public nemulțumirile privind salariile. După protestelor salariaților de la casele județene de sănătate, se întrevede o formă de grevă și în rândul angajaților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. În cursul zilei de ieri, colectivul funcționarilor publici din cadrul AJOFM Gorj a transmis o scrisoare deschisă atât conducerii Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, cât și prim-ministrului Marcel Ciolacu. Aceștia reclamă salarizarea slabă, precizează care este volumul de muncă și adresabilitatea către populație, cu mult peste ceea ce reprezintă veniturile lunare ale angajaților. ”Noi, salariații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, entitate cu personalitate juridica la nivel județean, aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, semnatari, solicităm Guvernului României o decizie urgentă, în favoarea majorării veniturilor salariale solicitate, astfel încât să putem desfășura activitățile aferente noului an bugetar în cele mai bune condiții” se arată în scrisoare.
Gorjonline: Ce le-a transmis Plaveti liderilor de sindicat. Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-au întâlnit, marți, cu președintele directoratului, Dan Iulius Plaveti. În urma discuțiilor, reprezentanții salariaților au primit asigurări că nu vor exista probleme în acordarea primei de Crăciun. Plaveti le-a transmis liderilor de sindicat că producătorul de energie va încheia anul cu profit și nu se va afla sub restricția ordonanței ”austerității”. O altă problemă care s-a discutat a fost cea a tichetelor de masă. Minerii și energeticienii vor mai beneficia de aceste drepturi doar până la data de 1 aprilie anul viitor, cât este valabil actualul contract colectiv de muncă. Nici voucherele de vacanță nu vor mai fi acordate tuturor angajaților, începând de anul viitor. Cei care au venituri de peste 8000 de lei net, nu mai beneficiază, iar cei care vor beneficia nu mai primesc pe carduri suma de 3300 de lei, ci doar 1600 de lei.
Pandurul: Veste bună pentru două mii de angajați ai CE Oltenia. Salariații Complexului Energetic Oltenia care au contracte de muncă până la sfârșitul anului ar putea răsufla ușurați. Sindicatele anunță că Directoratul companiei are în plan să le prelungească încă un an. La ședința dintre sindicate și administrație, reprezentanții salariaților au ridicat această problemă și au primit asigurări că le vor fi prelungite contractele acestor salariați. „Punctul de vedere al Directoratului a fost acela că oamenii vor continua activitatea și în 2024. Cel puțin cu un an li se vor prelungi contractele. Dorința noastră este ca acești salariați să beneficieze de contracte pe perioadă nedeterminată. Fără aportul acestor salariați, efectiv activitatea s-ar bloca în Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.
Impact în Gorj: Procesul pentru rezilierea contractului de reabilitare a DN 67B Scoarța-Pitești a fost câștigat de DRDP Craiova. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a câștigat definitiv procesul pentru rezilierea contractului de reabilitare al DN 67B, Scoarța-Pitești. „După 13 ani de la câștigarea contractului, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe acest drum, nici măcar proiectul tehnic de execuție nu a fost întocmit, și după mai multe încercări de reziliere, DRDP Craiova a câștigat definitiv procesul ce permite rezilierea acestui contract. A fost un proces dificil, cu multe termene, dar juriștii noștri au reușit performanța de a învinge avocații constructorilor, specializați în astfel de litigii. Avem pregătite actele să lansăm în licitație actualizarea documentației tehnice, în baza expertizei realizate de CNAIR, urmând să lansăm în licitație proiectare plus execuție. Pentru a preveni o nouă blocare a acestui proiect, vom propune ca cei 188 de km să fie împărți în mai multe loturi”, a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin.
Comment here