Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Iohannis – victorie categorică în țară, Dăncilă – victorie categorică în Gorj. Liberalii gorjeni au reușit să piardă lamentabil alegerile prezidențiale la nivelul județului, în condițiile în care candidatul lor a avut o victorie zdrobitoare la nivel național. Deși de obicei liberalii gorjeni erau cu 3-4% sub media națională a partidului, de data asta rezultatul a fost mult mai prost. Viorica Dăncilă a luat 37,54% din voturi, Klaus Iohannis – 30,06%. Liberalii au câștigat la Târgu Jiu, dar au pierdut la Motru și în multe alte localități.

Fost director din Gorj, condamnat la închisoare. A recunoscut șpaga primită! Dan Tănăsescu, fostul director al Direcției Agricole Județene Gorj, a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare, cu executare. Tănăsescu a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru luare de mită și fals în declarații, ambele în formă continuată, însă nu a primit o pedeapsă mai blândă, așa cum spera. Fostul director, aflat acum pe un post de execuție în instituție, a fost acuzat că a primit mită de la cultivatorii de roșii, beneficiari de subvenții agricole. Sentința nu este definitivă.

Gorj Domino: Ospățurile continuă la Primăria Bumbești-Pițic! Primarul Michy a avut poftă de ciorbă și pește prăjit. Meniul, pregătit de femeia de serviciu. Michy Nioață, primarul comunei Bumbești-Pițic, își va afla, în următoarele săptămâni, sentința în dosarul de corupție în care e judecat pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene, însă fără nicio jenă față de cetățenii din comună, continuă să-i pună pe angajații instituției să gătească într-o cameră din spatele primăriei, unde-și ia masa împreună cu cei din grupul său de apropiați. În primăvara acestui an, Nioață și funcționarii primăriei au devenit ”vedete naționale”, după ce un cetățean i-a filmat în timp ce găteau un tocan la ceaun și au ajuns pe toate posturile de televiziune, la finele săptămânii primarul a avut poftă de ciorbă și pește prăjit, așa că femeia de serviciu a intrat în rolul de bucătăreasă pentru a pregăti bucatele necesare ospățului.

Gorjeanul: Au rămas fără funcții. Județul Gorjul rămâne fără secretarii de stat pe care îi avea în Guvernul Dăncilă. Toni Greblă a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, potrivit unei decizii publicate, vineri, în Monitorul Oficial. Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Antonel Tănase, în locul acestuia, și a demis alte 78 de persoane care aveau posturi de secretari de stat, subsecretari de stat și consilieri de stat. Printre cei care au rămas fără funcție se numără Andrei Maioreanu, secretar de stat la Energie, și Mihai Gherghe, secretar de stat la Cultură.

Impact în Gorj: Sute de târgujieni au depus cereri pentru acordarea ajutorului pentru căldură. Peste 600 de solicitări au fost depuse, până în prezent, de locuitorii municipiului Târgu pentru a obține ajutorul de căldură. Adrian Drulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, a declarat că din numărul total de solicitări, peste 90 sunt pentru sistemul de încălzire solid. Solicitările se primesc la cluburile vârstei a treia din străzile Olteniței, Mioriței și din zona Debarcader și se depun pe toată perioadă sezonului rece. Anul trecut, în sezonul rece, aproximativ 1.400 de târgujieni au beneficiat de aceste subvenții la încălzire.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here