Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: O nouă comisie de negocieri la CEO. Ce discuții vor avea loc. Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost convocați la o nouă rundă de discuții cu administrația companiei energetice. Comisia de negocieri urmează să se întrunească marți, ocazie cu care cele două părți vor dezbate trei subiecte: normativul de personal, prezentarea propunerii de introducere a unor elemente salariale și/sau de natură salarială în venitul de bază și avizarea planului de formare profesională pentru anul 2024. Reprezentanții salariaților și șefii producătorului de energie nu vor aborda, la această discuție, posibilitatea prelungirii contractelor de muncă pentru cei 1800 de angajați cărora le expiră contractele la finele acestui an. Cel mai probabil, acest aspect urmează să fie dezbătut la începutul lunii viitoare, conform unor surse din cadrul companiei energetice. Se așteaptă verdictul ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

Pandurul: Ministrul Muncii a confirmat temerea minerilor și energeticienilor. Este aproape sigur. Minerii și energeticienii se vor putea pensiona mai devreme cu 11 ani în loc de 13, așa cum prevede Legea 197. Noua lege va mai tăia un an. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat la un post central de televiziune că minerii se vor pensiona mai târziu cu 2 ani decât până acum. “Până acum, scăderea vârstei de pensionare pentru condiții speciale era cu 13 ani. În noul proiect de lege este până la 10 ani, iar în cazul minerilor până la 11 ani. Datorită condițiilor speciale de muncă, la reducerea vârstei de pensionare, fiindcă aveau 3 avantaje, dintre care unul este reducerea vârstei de pensionare, oricine era în condiții speciale de muncă primea o reducere a vârstei de pensionare de până la 13 ani, obținea 6 luni pe an. Acum vor putea să beneficieze de o reducere a vârstei de pensionare de maxim 10 ani”, a declarat ministrul Muncii într-o emisiune la Digi24.

Gorjeanul: Unul dintre ,,mascații” judecați pentru tortură, ,,victimă” într-un dosar de lovire! I-a dat cu sprayul în ochi! Unul dintre cei cinci agenți de poliție ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj trimiși în judecată pentru tentativă de omor, tortură și purtare abuzivă a ajuns, la rândul său, victimă a unei agresiuni. Procurorii au reținut că patru dintre ,,mascații” de la SAS au exercitat acte de violenţă asupra lui Constantin Dodoi, în vârstă de 41 de ani, în timp ce acesta se afla încătuşat cu mâinile la spate, lovindu-l ,,cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne”. Acum, Ionuț Alin Buligan este parte vătămată într-un dosar, după ce un individ i-a dat cu un așa zis spray paralizant în față.

Sabotorii: Cum stă CEO cu stocurile de cărbune pentru iarnă. Dacă, în urmă cu câțiva ani, erau tot timpul probleme în ceea ce privește stocurile de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia pentru sezonul rece, în acest an lucrurile stau altfel. Asta nu se datorează, însă, unei producții mai mari de lignit, ci pentru că CEO nu mai este compania energetică pe care se baza toată lumea iarna. Acest lucru este recunoscut și de sindicaliști, care atrag însă atenția asupra unei alte probleme din cariere. Dumitru Pîrvulescu spune că s-au băgat cantități importante de piatră concasată pe drumurile din cariere, însă, după apariția ploilor, drumurile vor fi acoperite de nămol. „Pregătită de iarnă, vizavi de stocurile de cărbune, v-am spus, în funcție de cât e posibil să aibă nevoie de noi, că nu mai este  în funcție de necesitatea României, în țară cărbunele este la și alții. Suntem și nu suntem pregătiți. Până acum, a fost bine că a fost și vremea bună, în momentul în care o să plouă, poți să bagi cum au băgat și ei zeci de mii de metri cubi de piatră concasată și tot nu ai ce face. Mineritul așa a fost dintotdeauna”, a declarat președintele FNME.

Comment here