Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Se impune amânarea restructurării la CE Oltenia. „Nu putem să punem stop în 2026”. Va mai trece mult timp până când vor fi gata investițiile care ar trebui să înlocuiască mare parte din energia produsă pe cărbune de Complexul Energetic Oltenia. Dacă pentru parcurile fotovoltaice, au început deja primele demersuri, pentru grupurile pe gaz vom aștepta și mai mult. Abia acum se fac studii pentru traseul conductei care va aduce gazul de la Hurezani la Turceni. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a afirmat că speră că statul român va obține o amânare pentru închiderea mineritului. „În mai, am aflat că se închide în 2026 în condițiile în care ni se spune de câteva luni că vom avea SPV-uri care vor derula investiții în energie fotovoltaică, pe gaze. La această dată, vedem câteva investiții publicate în Sicap în ce privește trei sau patru parcuri fotovoltaice. În ce privește partea de grupuri pe gaz, nu cred că au definitivat o documentație tehnică pentru că alimentarea cu gaz pentru Turceni este doar la faza de studiu de fezabilitate. Transgaz discută cu primarii de pe coridorul conductei care va pleca din Hurezani către Turceni și va fi de durată cu siguranță. Sperăm ca acest program va fi renegociat. Așteptăm răspunsurile domnului ministru Burduja, să facă un plan astfel încât Comisia Europeană să aprobe decalarea planului, să închidem când punem în funcțiune grupurile pe gaz și partea de energie fotovoltaică”, a declarat Cosmin Popescu.

Pandurul: Concluziile discuției dintre sindicaliști și Ministerul Muncii pe legea pensiilor. A avut loc întâlnirea dintre ministrul Simona Bucura-Oprescu și liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, pentru a discuta despre modificările propuse la Legea pensiilor. Tema principală a discuției a fost reducerea vârstei de pensionare, care se dorea inițial să fie de 13 ani, dar acum se propune o reducere de doar 10 ani. Sindicatele din CE Oltenia au exprimat îngrijorarea lor cu privire la această modificare, considerând că aceasta ar putea avea un impact negativ asupra angajaților din sectorul energetic. În urma discuțiilor, reprezentanții guvernului au făcut promisiuni că noua lege a pensiilor va fi revizuită prin amendamente în Parlament.

Gorjeanul: Primele furturi de semne de pe noua centură ocolitoare a municipiului! Nici nu s-au terminat lucrările începute acum zece ani la șoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, că drumarii semnalează deja primele furturi comise aici. Mai multe semne reflectorizante, catadioptrii instalați la începutul săptămânii pe parapetele de protecție, au și dispărut, deși ele sunt extrem de utile pentru cine va circula pe aici. Drumarilor nu le-a venit să creadă că hoții au fost atât de rapizi. „Pe o porțiune de 200 de metri sunt deja șase catadioptri distruși complet sau parțial. E o zonă cu locuințe pe ambele părți ale șoselei. Cei care le fură trebuie să înțeleagă că aceste semne sunt importante pentru toată lumea. Cei care au făcut aceste fapte vor circula probabil și ei pe aici și vor vedea ce rău au făcut. Acești catadioptri pot salva viața cuiva atunci când circulă în perioade cu vizibilitate scăzută. Sunt distruși și suporții de prindere, ei nu mai pot fi recuperați. Va fi nevoie de mult timp pentru refacerea acestei porțiuni, dar și de alte cheltuieli”, a menționat Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Gorjonline: Cinci vaccinați „la chiuvetă”, trimiși în judecată pentru dare de mită. Barbu Alin Marian, Butură Liviu, Cîrciumaru Constantin Adrian, Ică Ion Alina și Vlăduțu Claudia Mihaela sunt inculpați într-un dosar de dare de mită, ajuns, pe 23 octombrie a.c., pe rolul Tribunalului Gorj. Cei cinci figurează inculpați și în dosarul Florentinei Uță, asistenta medicală din Ionești trimisă în judecată, pentru luare de mită, în dosarul vaccinării ,,la chiuvetă” în plină pandemie. Inculpații au avut, miercuri, primul termen de judecată la Tribunalul Gorj, dar instanța a decis amânarea, până pe 22 noiembrie, pentru dezbaterea fondului cauzei. Asistenta medicală din comuna Ionești a ajuns în spatele gratiilor, în noiembrie 2021, după ce a fost reținută de anchetatori în dosarul ce viza emiterea de adeverințe falsificate de vaccinare anti-COVID.

Comment here