Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Care e soluția să nu mai fie accidente la Scoarța? Separatoarele de beton care au fost montate pe mijlocul drumului, pe DN 67, în comuna gorjeană Scoarța, pentru a reduce numărul accidentelor, au reușit contrariul. Acestea îngustează drumul, iar accidentele curg în continuare. În acest timp, autoritățile se contrazic în ceea ce privește măsurile care trebuie luate. Prefectul Iulian Popescu a anunțat că a mers în zonă cu reprezentanți ai Poliției Rutiere și cu cei ai Drumurilor Naționale, în urma sesizării localnicilor. „Autoritățile au identificat o soluție pentru a rezolva problema temporar, prin eliminarea separatoarelor de tip greu în zona cu vizibilitate (pe segmentul de drum în care sunt locuințe) unde există trafic pietonal, urmând ca în perioada imediat următoare primarul comunei Scoarța să fie invitat la sediul Instituției Prefectului Gorj pentru a discuta și demara proiectul care să rezolve permanent problema comunității, constând în realizarea trotuarelor pentru deplasarea pietonilor în siguranță” a transmis prefectul. Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, spune, însă, că soluțiile anunțate de Instituția Prefectului Gorj nu rezolvă problema și, oricum, cea care ar ține de primărie nu e fezabilă.

Gorjeanul: Șeful DSV: ,,Gorjenii pot merge mai departe cu tradiția sacrificării porcilor în gospodării”. După ce, la nivel național, s-a făcut mare vâlvă privind o posibilă interzicere a comercializării porcilor sacrificați în gospodării, șeful Direcției Sanitare Veterinare Gorj vine cu lămuriri pentru proprietarii de porcine din județul nostru și dă liber păstrării tradiției de dinaintea sărbătorilor de iarnă, cu respectarea măsurilor sanitar-veterinare. ”Gorjenii pot merge mai departe cu tradiția sacrificării porcilor în gospodării. Aceste sacrificări se pot face bineînțeles prin asomarea animalelor, cu un control sanitar-veterinar ante și postmortem, iar în caz de suspiciune a vreunei boli, proprietarii de porcine trebuie să anunțe medicul veterinar. În ceea ce privește mișcarea porcilor sacrificați dintr-o gospodărie în alta, aceasta se poate face cu documente de la medicul veterinar, animalul trebuie să fie identificat, să aibă cercelul la vedere și să fie introdus în baza de date. Doar așa putem combate pesta porcină africană. Dacă nu, există riscul maxim de apariție a noi focare. Dacă se respectă aceste cerințe, sacrificarea porcilor este un lucru bun și pentru sănătatea oamenilor și pentru păstrarea tradițiilor”, a declarat Florin Gorcea, directorul executiv al DSVSA Gorj.

Gorjonline: Acuzații incredibile făcute la adresa unui cadru didactic. Le numea pe eleve „centuriste“. Conducerea Colegiului Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu a luat hotărârea de a-i desface contractul de muncă unui cadru didactic, în urma unei anchete. Elena Cornoiu, profesor de istorie, este acuzată că i-a traumatizat pe elevi, iar pe numele său au fost deschise două anchete penale pentru purtare abuzivă și șantaj. Părinții și elevii au depus, de-a lungul anilor, o serie de sesizări. În urmă cu un an și jumătate, elevii de la două clase au făcut chiar grevă și au refuzat să mai intre la orele de istorie. În urma unor noi acuzații, conducerea liceului a decis constituirea unei comisii de anchetă, care a propus, la final, desfacerea contractului de muncă, iar Consiliul de Administrație al școlii a aprobat, cu unanimitate de voturi, încetarea activității. Elena Cornoiu a împlinit vârsta de pensionare, dar predă în continuare.

Sabotorii: Câți salariați va avea CEO la finalul anului. Bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia a fost publicat în Monitorul Oficial abia în luna noiembrie, fiind fără precedent o astfel de întârziere. Aflăm din buget că societatea va termina anul cu 10.444 de salariați, față de aproape 11.800 cât avea la începutul anului. Câștigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este anul acesta de 11.498 de lei. Compania estimează că va încheia anul cu un profit brut de 13,1 milioane de lei, mult mai mic decât anul trecut, dar totuși profit.

Comment here