Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: 1.500 de tone de cărbune nu au ajuns la SE Turceni, după accidentul feroviar! Incidentul se anchetează. Trenul cu 39 de vagoane, care a deraiat, în timp ce se îndrepta către Termocentrala din Turceni, la finalul săptămânii trecute, transporta peste 1.500 de tone de cărbune. Opt vagoane au deraiat între staţiile Dragotești şi Borăscu. O echipă a Agenţiei de Investigare Feroviară Română a mers la faţa locului. S-au făcut verificări asupra liniei, instalaţiilor şi materialului rulant. În următoarea perioadă se va stabili care au fost factorii cauzali. În urma accidentului feroviar, linia ferată de 29 de kilometri a fost distrusă pe o porțiune de câteva zeci de metri, ca de altfel și traversarea peste un pod.

Pandurul: Liderii sindicali se întâlnesc cu ministrul Muncii. Rămâne cum a spus Weber? Liderii din CE Oltenia se întâlnesc miercuri, 8 noiembrie, cu ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, pe subiectul proiectului noii legi a pensiilor. Întâlnirea are loc la București și a fost cerută de sindicaliștii din compania din Gorj, după ce, în proiectul noii legi a pensiilor, vârsta de pensionare a angajaților care au lucrat în condițiile din CE Oltenia este redusă cu 10 ani, nu cu 13, așa cum este acum. Au beneficiat de legea cu reducerea de 13 ani peste 1.500 de angajați. În vară, sindicaliștii au primit asigurări de la Marcel Ciolacu, premierul României, că nu se va renunța la beneficiile pentru mineri și energeticieni.

Impact în Gorj: Luptă mare pe funcțiile de conducere din mineritul din Motru, între liberalii din zonă! Nici nu s-a uscat bine cerneala pe promovarea lui Constantin David la Direcția Minieră a CEO, că fostul său post este râvnit de mai mulți liberali din zonă. Mai exact, cel puțin trei PNL-iști au bătut din picior pentru postul vacant de director la EMC Motru. Locul rămas vacant a fost dorit, inițial, de către Gigel Jianu, șef serviciu în cadrul companiei, dar s-a lovit însă de un refuz al sindicatelor din Motru. Drept urmare, Jianu și-a concentrat forțele pe un alt post bine plătit de director la UIC(Închideri Mine), deținut tot de un liberal, Sorin Neagu, care se pregătește de pensionare și a fost exclus din Biroul Politic Local al PNL Motru.

Sabotorii: Gherendi, despre criza de personal din CE Oltenia. Mircea Gherendi, salariat al Complexului Energetic Oltenia, a vorbit la Europa Liberă despre problemele actuale din carierele miniere. Acesta crede că închiderea carierelor este o greșeală, atât timp cât România nu poate înlocui energia produsă din arderea cărbunilor. Acesta a povestit cum scot minerii lignitul cu un utilaj uriaș, care pare imposibil de manevrat. Muncește în praf, în stres, în condițiile fizice extreme. La fel și colegii lui. După 20 de ani de minerit, mulți s-au îmbolnăvit. Principala problemă e tehnologia veche, din anii 70, niciodată reparată sau schimbată, acuză Gherendi. Și lipsa oamenilor. Înainte, utilajele mari erau manevrate de 30 de angajați, acum doar de 6.

Gorjeanul: Pedepse diminuate pentru traficanții de etnobotanice din Rovinari. Curtea de Apel Craiova a redus perioada pe care ar trebui să o petreacă în spatele gratiilor mai mulți indivizi acuzați că, în urmă cu cinci ani, organizaseră o adevărată rețea care se ocupa cu traficul de etnobotanice în rândul tinerilor din Rovinari și nu numai. Inculpații au primit, la începutul anului, pedepse mai mari la Tribunalul Gorj, care au fost contestate de cei în cauză, la finalul lunii trecute magistrații din Bănie dând verdictul final în acest proces. Cei în cauză au primit sentințe diminuate, chiar dacă sunt cu executare. Anchetatorii au stabilit că drogurile pe care le distribuiau aceștia în rândul adolescenților din Gorj erau trimise prin intermediul firmelor de curierat.

Comment here