Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Simion (AUR) susține, declarativ, mineritul din Gorj! Ca parlamentar însă: ,,Nu e atributul meu!”. Președintele AUR, George Simion, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la Târgu Jiu, că fondurile din programele destinate pentru sprijinirea zonelor afectate de tranziția către neutralitatea climatică n-o să rămână în Gorj. Liderul AUR a avut aceeași retorică populistă în privința susținerii mineritului din Gorj, fiind contrazis însă de activitatea sa parlamentară în care nu se regăsesc abordări referitoare la mineritul și energia din Oltenia. Întrebat dacă din calitatea de parlamentar a făcut ceva concret pentru mineritul din Gorj, în afară de pozițiile publice de susținere, deputatul Simion a răspuns cu aceeași retorică populistă. ,,Ca deputat de București, nu este atributul meu și este atributul Executivului. Uitați-vă cine a pus șef la CE Oltenia, uitați-vă la Virgil Popescu și uitați-vă la politicile duse de consiliul de administrație (?!) de la CE Oltenia și uitați-vă că a mai murit un miner, după tragedia de la începutul anului”, a declarat liderul AUR.

Gorjonline: Ce se întâmplă cu consilierii Directoratului CEO. Unii dintre consilierii Directoratului Complexului Energetic Oltenia își vor schimba locurile de muncă, în perioada imediat următoare. Acest lucru nu s-a întâmplat însă din cauza faptului că s-ar fi renunțat la serviciile lor pentru aceste posturi, ci din motive diferite. Ion Rușeț își va relua, chiar de astăzi, activitatea pe care a avut-o înainte de a fi numit în poziția de consilier al Directoratului CE Oltenia, acest lucru survenind în urma încetării contractului pe care fostul senator l-a avut, și anume în data de 5 noiembrie. Ovidiu Bălăcescu se pare că ar urma să ocupe o funcție în cadrul Diviziei Miniere. Dorina Jianu ar urma să beneficieze de o promovare iar Daniel Pităroiu, se pare că va ocupa funcția în continuare.

Impact în Gorj: Deputat: E o măsură bună să se reducă numărul de consilieri din CEO, primării și CJ. Un parlamentar de Gorj este de părere că măsurile de austeritate sunt binevenite, atât în companiile de stat, cât și în sectorul public. Claudiu Manta, deputat de Gorj, a precizat că inclusiv la Complexul Energetic Oltenia ar fi trebuit să fie luate asemenea măsuri, care vor avea rolul de a reduce costurile. La CEO, indemnizațiile membrilor Directoratului ar trebui să fie reduse cu 50%. De asemenea, de tichete de vacanță vor avea parte numai angajații cu până în 8.000 de lei net lunar. „Și la Complexul Energetic Oltenia se va aplica măsura cu o reducere a numărului de consilieri, tăierea tichetelor de vacanță pentru cei cu salarii mari. Se vor reduce și indemnizațiile pentru cei din conducere. E o măsură bună să se reducă numărul de consilieri din CEO, primării, consiliile județene”, a declarat Claudiu Manta.

Pandurul: Bătaie ca-n junglă în centrul municipiului Târgu Jiu. Câțiva tineri și-au împărți pumni și picioare chiar în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, fără să intervină sau să sune cineva la Poliție. Nu au lipsit amenințările cu moartea și sticle aruncate la voia întâmplării. Altercația între cele două grupuri de scandalagii a durat minute bune, dar nimeni nu a intervenit și nimeni nu a chemat poliția. „Bă, tu știi cine suntem noi?”, a țipat cât l-au ținut puterile, unul dintre agresori către un bărbat care fusese trântit pe jos și era lovit cu bestialitate. Înregistrarea cu acest scandal a fost postată pe Facebook de Leonida Belgher. Abia după ce imaginile au apărut în spațiul public, reprezentanții IPJ Gorj au afirmat că acel conflict a avut loc în urmă cu câteva zile și că se fac verificări în acest caz.

Comment here