Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Au început lucrările la Baza NATO, de la Rânca. Ministerul Apărării Naţionale modernizează fosta cazarmă de la Rânca şi o transformă într-un centru de pregătire şi odihnă pentru militarii NATO. Mai exact, militari din Brigada Multinaţională Sud-Est Craiova se vor pregăti aici. Hotelierii din zonă nu ştiu prea multe informaţii despre proiect şi speră ca acesta să nu sperie turiştii. Asta în timp ce gorjenii nu cred că e ceva de speriat în această investiţie. Baza NATO va fi în locul fostei cazărmi din centrul staţiunii. Sunt construcţii vechi şi de peste 50 de ani şi erau degradate. Vor fi demolate şi, în locul lor, Ministerul Apărării ridică o bază NATO. Investiţia are drept scop realizarea unor construcţii noi pavilionare, cu dotările şi echipamentele aferente deservirii acestora: dormitor, bloc alimentar, sală de mese, corp de pază, punct de control acces şi sală de sport. De asemenea, vor fi refăcute reţelele de utilităţi, precum şi căile de acces, prin construirea de drumuri, platforme şi alei betonate sau asfaltate. Pavilionul unde se vor afla dormitoarele va cuprinde şi săli de recreere, săli de adunare, spălătorie şi uscătorie. În total, hotelul va avea trei etaje şi mansardă şi se va întinde pe o suprafaţă desfăşurată de circa 5000 de metri pătraţi.

Gorjeanul: Război total între PSD și PNL, în Gorj! Devine din ce în ce mai clar că PSD și PNL nu vor colabora în județ. Marți, liderii județeni ai PNL au reproșat PSD-ului că ,,nu a făcut nimic pentru gorjeni de 17 ani încoace”, Miercuri, liderii PSD Gorj le-au transmis liberalilor că sunt deciși ,,să închidă complet calea dialogului”. Social-democrații, care au primit în rândurile lor cinci primari liberali, arată că cei din PNL folosesc un limbaj suburban și, prin urmare, nu mai au ce discuta, în timp ce liberalii și-au făcut o țintă din PSD Gorj, deși la guvernare se află ambele partide. În permanentă contradicție se află și șefii instituțiilor din județ, președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu (PSD), și prefectul Iulian Popescu (PNL), mai ales cu privire la Programul de Tranziție Justă.

Sabotorii: În posesia cui va ajunge fostul sediu al clubului Pandurii. Fostul sediu al clubului de fotbal falimentar Pandurii Târgu-Jiu ar putea ajunge în proprietatea celor de la OMV. Cel puțin acest lucru îl susțin liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia care afirmă că, în momentul de față, se fac lucrări de renovare la imobilul respectiv. Până atunci, reprezentanții OMV-ului în SPV-urile de la CE Oltenia sunt cazați chiar la hotelul pe care îl deține compania energetică în Târgu Jiu. ”La fiecare SPV avem câte un director, doi membri în CA și un secretar care sunt plătiți, jumătate de companie, jumătate de OMV sau Alro. Cei de la OMV stau la Hostel Maiami, până se termină de renovat fostul sediu al clubului Pandurii. Apoi, o să se mute cei de la OMV acolo. Până la urmă, o să rămână tot a OMV-ului și clădirea, probabil asta s-a și vrut de la bun început”, a declarat liderul Cartel ALFA Gorj, Alin Munteanu.

Gorjonline: Chirurgul Gheorghe Neață nu mai operează în Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Medicul efectuează doar consultații în Policlinică și nu mai face gărzi sau operații în secția de Chirurgie. Hotărârea a fost luată de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în urma numeroaselor scandaluri în care a fost implicat și a numeroaselor acuzații grave lansate la adresa sa. În luna septembrie a acestui an, o pacientă în vârstă de 51 de ani, din Novaci, a murit după ce a fost operată de Gheorghe Neață. De asemenea, în primăvara acestui an, o altă pacientă a medicului Neață a murit. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a fost operată de ocluzie intestinală. Medicul Neață a fost chiar reținut, pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă, fiind pus sub acuzare de procurori, dar instanța de judecată i-a dat dreptul de a-și practica în continuare meseria. Neață este judecat și pentru luare de mită în formă continuată.

Comment here