Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat din Penitenciarul Târgu-Jiu. Cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender, din Timișoara, a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu, marți, după ce magistraţii au decis să admită propunerea de eliberare condiţionată. Decizia a fost luată pe 30 octombrie și nu a fost contestată de procurori, în cele trei zile puse la dispozitie de instanță pentru contestație. În 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare, iar pe colegul său de dosar, omul de afaceri Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom, în care erau acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti. În 2015, Tender a fost condamnat, definitiv, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare. Cei doi oameni de afaceri au fost acuzaţi că ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Pandurul: Minerii de la Lupoaia au scăpat de tractoarele care îi duceau în carieră. Minerii de la Cariera Lupoaia nu își mai pun viața în pericol când merg la muncă. Până acum erau nevoiți să se deplaseze pe bandă ori prin nămol sau agățați de un tractor spre carieră. Acum au la dispoziție alte mijloace de transport și sunt duși la locul de muncă în condiții normale, nu cu mașini periculoase. Acestea nu ar fi fost scoase din uz definitiv, ci ar fi fost mutate la alte cariere. ”La Lupoaia, sunt remorchere acum și nu mai merg oamenii pe lângă bandă, pe bandă ori prin mocirlă să își pună viața în pericol”a declarat liderul sindical Nicu Bunoaica.

Datorii de 20 de milioane de lei către UATAA Motru. Ce riscă localnicii! Sume uriaşe are de recuperat Uzina de Agent Termic de la motreni. Circa 20 de milioane de lei este valoarea datoriilor pe care le au de plătit cei care au rămas în urmă cu plata facturilor la încălzire. O singură asociaţie de proprietari are restanţe de peste două milioane de lei. Singura metodă să-i facă pe oameni să plătească este executarea silită. Ca să poată trece iarna, societatea a primit de la Guvern, din fondul de rezervă, în jur de 8 milioane de lei. Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru ar putea ieşi chiar din insolvenţă dacă ar încasa datoriile.

Gorj Domino: Fosta platformă industrială a UMR Rovinari, achiziționată de italienii de la Enova! Investiția a crescut la 28 de milioane de euro. Primarul Robert Filip anunța, luna trecută că în localitatea pe care o conduce va apărea o a treia fabrică. Era vorba de Enova Grup, firmă italiană, care ar fi urmat, spunea edilul, să investească la Rovinari 12 milioane de euro, asta pe locul fostei platforme industriale a UMR. Acum investitorul anunță dublarea investiției, la 28 de milioane de euro, fiind achiziționat deja terenul pentru viitoarea fabrică. Enova Group este o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta platformă industrială UMR, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcția de mașini automate pentru sectoarele de îmbuteliere, împachetat, industria alimentară și industria farmaceutică. Enova Group va angaja 300 de persoane.

Impact în Gorj: Asfalt turnat peste nămol în comuna Vladimir. Drumul comunal Vladimir-Frasinu a fost asfaltat, joi, cu toate era plin de nămol format în urma precipitațiilor din ultima perioadă. Localnicii au fotografiat modul în care se toarnă asfalt și au postat fotografii pe rețelele de socializare. Radu Miruță, președintele USR Gorj, a prezentat pe pagina sa de Facebook imagini cu modul în care s-a făcut asfaltarea drumului. Primarul localității Vladimir, Ion Ianăși, a spus că terasamentul era realizat de mai mult timp și că nu ploua în momentul în care s-a turnat asfaltul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here