Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Lider de sindicat, în proces cu CNSAS pentru a demonstra că nu a fost colaborator al Securității. În instanță a recunoscut că a semnat angajament. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a inițiat, în luna iunie a anului trecut, o acţiune pentru constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Constantin Crețan, cunoscutul lider sindical gorjean, președintele Federației Naționale a Muncii. Crețan spune că, înainte de 1989, pe când era electrician în minerit, avea printre atribuțiunile de serviciu verificarea sistemelor de siguranță la marile excavatoare, iar verificările erau făcute împreună cu ofițerul de la Securitate. Liderul sindical susține că nu a avut angajament semnat cu fostul serviciu de represiune comunist și a avut câștig de cauză în instanță. CNSAS a depus la dosar mai multe note informative semnate de Crețan cu numele conspirativ convenit cu ofițerul de securitate.

Pandurul: Concluziile ministrului Energiei după discuțiile de la Bruxelles despre viitorul cărbunelui. „Discuțiile vor continua la nivel tehnic!” Este anunțul făcut de Sebastian Burduja, ministrul Energiei, la finalul discuțiilor cu oficialii din Comisia Europeană, unde a propus amânarea termenelor pentru închiderea capacităților pe bază de cărbune. „Nu poți renunța la cărbune fără să pui altceva în loc”, admite și Burduja. „Cele mai complexe discuții au vizat perspectivele exploatării cărbunelui în Valea Jiului și la Complexul Energetic Oltenia. Am căutat soluții echilibrate și am găsit deschidere pentru dialog, pe baza unor argumente concrete. Am susținut ferm că nu putem renunța la producția de energie electrică pe bază de cărbune fără a pune altceva în loc. Discuțiile vor continua la nivel tehnic. Nu promit niciodată ceea ce nu știu sigur că pot să fac, dar plec de la Bruxelles fiind convins că există speranță pentru viitorul sectorului energetic românesc. Ne dorim cu toții energie verde pentru România, dar înainte de orice avem nevoie de energie sigură. Aceasta este prioritatea zero a mandatului meu de ministru”, a transmis ministrul Energiei.

Gorjonline: ”Spuma” politichiei de la Polata, uns vicepreședinte al PSD Târgu-Jiu! Șeful de la coloana auto a Edilitara spunea despre social-democrați că mint. Social-democrații târgujieni și-au ales, joi, la Rânca, noua conducere a organizației municipale. Unul dintre cei șapte noi vicepreședinți ai PSD Târgu-Jiu este Daniel Trăistaru. Venit ”sub acoperire”, pe ușa din dos a PSD, alături de armata celor 300 de fantome, Trăistaru a fost ”o voce” critică, în campania electorală trecută, la adresa primarului Marcel Romanescu, dar și a culorii roșii ”care a mințit în ultimii 30 de ani”. Acum, Trăistaru e șeful Secției Transport Auto, Reparații, Întreținere – Sector Exploatare a Edilitara Public SA și s-a aliniat în spatele directorului societății municipalității, Adrian Dăianu, noul președinte al PSD Târgu-Jiu, și la serviciu și în politică.

Impact în Gorj: Hotelul Mina, proprietate parțială a Clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, scos la licitație pentru 2,2 milioane de lei. Doar 449.800 de euro, la atât este evaluat Hotel Mina, proprietate parțială a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, aflat în faliment. Mai exact, SIOMAX SPRL, lichidator judiciar, vinde la licitaţie publică cu strigare, bunuri imobile proprietatea Clubul Sportiv ”Pandurii – Lignitul” Tg-Jiu, societate aflată în procedura de falimentului. În acest context se vinde Hotel Mina din Rânca, în suprafață de 1692 mp, la prețul de pornire de 2,2 milioane de lei, deși clubul deține doar 25% din clădire.

Comment here