Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: CE Oltenia ar putea împrumuta 1,1 miliarde de lei de la Trezorerie. Cum ar vrea să folosească acești bani. Un nou plan de rezervă pentru ajutorarea pe termen scurt a Complexului Energetic Oltenia: credit de la stat. Planul aparține echipei Ministerului Energiei din Guvernul Dăncilă și nu se știe dacă va fi acceptat de noul Executiv. Ministerul Energiei a elaborat, zilele trecute, un nou plan pentru ajutorarea Complexului Energetic Oltenia, companie care este extrem de afectată de creșterea costurilor cu certificatele de emisii. Potrivit unor surse apropiate situației, soluția Ministerului (a echipei din Guvernul Dăncilă) este ca societatea să acceseze un credit, în sumă de 1,1 miliarde de lei, de la Trezoreria Statului, care să fie rambursabil eșalonat, în perioada 2020-2026. Nu se știe încă dacă banii vor fi folosiți pentru achiziționarea certificatelor de emisii pentru acest an (CEO are de plată circa 1,6 miliarde de lei, primăvara viitoare) sau dacă vor fi folosiți și pentru rambursarea unei părți a creditului de 500 de milioane de lei luat tot în acest scop în acest an.

Gorj Domino: Viceprimar PNL, incompatibil! Dosarul penal pentru trafic cu țigări e la dospit, de mai bine de doi ani, la procurorii de la Târgu-Cărbunești. Viceprimarul comunei Vladimir, Vasile Iovan, a intrat în vizorul inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI), întrucât în perioada 16 august – 2 noiembrie 2016, a deținut, simultan, atât funcția de viceprimar, cât și pe cea de administrator și asociat unic al firmei Amolpid Impex SRL. Pe lângă verificările demarate de ANI, viceprimarul Iovan a fost în centrul unui scandal penal, în vara anului 2017, fiind suspectat de contrabandă cu țigări, după ce polițiștii cu efectuat percheziții la domiciliul său, iar dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești.

Cumnata fostului primar Ungureanu a câștigat definitiv anularea fișei de evaluare în baza căreia a fost dată AFARĂ din Primăria Țicleni! Ioana Catrina, referent în cadrul Primăriei Țicleni, a câștigat definitiv procesul cu instituția publică ce o dăduse afară anul trecut în baza unei fișe de evaluare, semnate în fals. Femeia, nerecunoscându-și semnătura, a cerut expertiză grafologică, și a dovedit încă o dată că s-a dorit, ilegal, îndepărtarea sa din primărie. Salariata este cumnata fostul primar de Țicleni, Ilie Ion Ungureanu, edil PDL la aceea vreme.

Pandurul: După Pandurii, și Energia Târgu Jiu dă în judecată acţionarii. Clubul Energia Târgu-Jiu, care a patronat în trecut echipe de handbal și baschet, urmează modelul clubului Pandurii Târgu Jiu şi a acţionat în instanţă membrii fondatori care nu şi-au achitat cotizaţiile. Pe rolul  instanţei de la Târgu Jiu a intrat, în data de 4 noiembrie, procesul dintre ACS  Energia Târgu Jiu, în calitate de reclamant, şi cei patru acţionari care au fondat clubul de baschet. Deşi cele două echipe au fost desfiinţate, administratorul judiciar Coreli IPURL din Craiova  nu a cerut falimentul, aşa  cum s-a întâmplat la Pandurii. Inspirat probabil acum de câştigarea procesului de către Clubul  Pandurii Târgu Jiu cu membrii  asociaţi, administratorul de la Energia a dat în  judecată membrii fondatori pentru neplata cotizaţiilor. Clubul Energia Târgu Jiu era înregistrat cu datorii de 7.810.567 lei, cea mai mare parte către foștii jucători. Interesant în cazul celor de  la  Energia este faptul că acest club are datorii chiar și către asociați, 223.842 de lei la Complexul Energetic Oltenia și 52.196 lei la Consiliul Județean, ambele  fiind şi la masa credală.

Gorjeanul: Hortopan a călcat pe bec în dosarul busturilor! Măsurile trasate de verificatorii Curții de Conturi a României-Camera de Conturi Gorj, la ultimul control, nu au fost duse la îndeplinire de directorul Muzeului Județean ,,Alexandru Ștefulescu”, Dumitru Hortopan. Directorul instituției culturale avea obligația să facă două lucruri: să obțină avize de amplasare în spațiul public a busturilor Tătărescu, mutate între timp la Vladimir, dar, și să stabilească prejudiciul și să ia măsurile de recuperare a cheltuielilor efectuate, atât cu realizarea bustului Arethiei Tătărescu, cât și cele  pentru realizarea soclului la Vladimir. Muzeul mai are un răgaz pentru realizarea măsurilor trasate de Camera de Conturi Gorj, până pe 31 decembrie 2019.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here