Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Sindicalist CEO: Sunt o mie de angajați care nu vor să iasă la pensie. Încă mai sunt angajați la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO) care nu s-au hotărât să se pensioneze, cu toate că ar îndeplini condițiile legale. Potrivit liderului sindical Vasile Tivig, în momentul de față ar mai fi circa o mie de angajați care ar putea să iasă la pensie. Cel mai probabil, aceștia nu doresc să plece, pentru că venitul din salariu și alte beneficii acordate de companie sunt mai mari decât pensia. Printre beneficii sunt cota de cărbune sau prima de Crăciun. Așa se explică de ce sunt sute de salariați care ezită încă să își depună cererile de pensionare la Casa Județeană de Pensii Gorj.

Gorjeanul: Zeci de angajați ELFU din CE Oltenia au primit decizii de pensionare. După bătaia de joc de care au avut parte câțiva angajați ai CE Oltenia care au primit decizii de pensionare, pe care, apoi, casele de pensii le-au anulat, o întâlnire a senatorului Ion Iordache cu șeful CNPP, Daniel Baciu, în august, a rezolvat situația. În sensul că funcționarii caselor de pensii au primit dezlegare politică să dea drumul deciziilor de pensionare, fiindcă angajații ELCFU lucrează în producție, iar conform Legii 197, aceștia beneficiază de cei 13 ani de reducere a vârstei de pensionare dacă au lucrat cel puțin 25 de ani în producție. De la 1 septembrie, până ieri, au primit decizii de pensionare 40 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, de la ELCFU. Bineînțeles, se prefigurează deja o situație de-a dreptul disperată în acest sector. Nu mai sunt oameni care să muncească și, chiar dacă s-ar face angajări, e nevoie de personal specializat și autorizat.

Gorjonline: Directoarea căreia edilul Romanescu i-a cerut demisia, reclamată pentru comportament abuziv! Trei sesizări la IȘJ Gorj! Personalul grădiniței, TERORIZAT. Camelia Bălănescu, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, a fost reclamată de subalterni la Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Gorj pentru comportament abuziv la adresa personalului din subordine. Reclamațiile la IȘJ Gorj, la Ministerul Educației, la Prefectura Gorj dar și la Primăria Târgu Jiu vin din rândul personalului didactic și nedidactic din cadrul unității de învățământ. IȘJ Gorj a decis să stabilească o comisie de cercetare a celor sesizate. Camelia Bălănescu a refuzat un punct de vedere pe acest subiect, dar a menționat doar că nu știa de aceste reclamații.

Pandurul: Șef nou la PSD Târgu Jiu. Adrian Dăianu, directorul Edilitara, a fost numit președinte interimar la PSD Târgu Jiu. Anunțul a fost făcut de social-democrați, printr-un comunicat de presă. Cristinel Rujan, fostul șef al organizației municipale a fost numit în funcția de coordonator zonal. Numirea lui Adrian Dăianu este parte a înțelegerii dintre PSD și Marcel Romanescu, primarul anunțându-și candidatura din partea social-democraților la alegerile de la anul. În fapt, Dăianu a plecat primul la PSD. PSD a mai anunțat că a dizolvat organizaţiile de la Prigoria, Bolboşi, Urdari şi Ioneşti. Asta după ce primarii de aici au anunțat că vor trece la PNL și vor candida pe listele acestui partid anul viitor.

Comment here