Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Când începe selecția pentru Directoratul CEO. După finalizarea procedurii de selecție și numirea noilor membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, urmează să fie începută și procedura de selecție a noilor membri din Directoratul companiei energetice. Cei care vor ocupa un post de conducere în board-ul companiei energetice urmează să aibă mandate pe o perioadă de 4 ani. Conform unor surse, selecția urmează să înceapă peste două luni, adică exact atunci când le expiră mandatele celor 4 membri ce se regăsesc în conducerea CE Oltenia. Nu ar fi exclus însă, ca până la finalizarea procedurii, cei 4 să mai primească o prelungire de două luni în funcțiile respective. Până în acest moment, doar fostul președinte al Directoratului CEO, Daniel Burlan, a anunțat că are de gând să se înscrie la această selecție.

Gorjonline: Sindicatele cer contracte pe perioadă nedeterminată pentru cei 1800 de angajați! Cine își asumă o astfel de decizie? Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor cere, săptămâna viitoare, la întâlnirea cu administrația companiei, încadrarea pe perioadă nedeterminată a celor 1800 de angajați care mai au aproximativ 3 luni contracte de muncă. Surse din rândul reprezentanților salariaților afirmă că, această procedură trebuie abordată cât mai rapid, pentru că, altfel, ar putea exista riscul ca oamenii să rămână pe „tușă”, așa cum era să se întâmple în această vară. O astfel de discuție urmează să aibă loc în ședința Comisiei Mixte, însă un deznodământ favorabil pentru cei 1800 de determinați este greu de anticipat. Conform acelorași surse, cei din conducerea companiei energetice se tem că procedura nu ar fi una tocmai legală, iar un eventual control al Curții de Conturi pe această temă s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva șefilor CE Oltenia care și-ar asuma acest lucru.

Gorjeanul: În CEO: Și pensie și salariu. Peste 3.000 de cereri de angajare ale tinerilor zac în birourile companiei. CE Oltenia are cu 1.300 de angajați mai puțin în acest an, plecările intensificându-se după ce Legea 197 a fost deblocată. În locul celor pensionați, CE Oltenia a făcut doar câteva zeci de angajări, culmea, tot din rândul pensionarilor, deși există și acum peste 3.000 de cereri de angajare înregistrate. Pensionarii au un regim de salarizare ca noi angajați, pornind de la salariul minim în companie, dar la care se se acordă și sporurile aferente. Astfel, ajung la un salariu de aproximativ 3-4000 de lei, pe lângă pensie.

Pandurul: Patru primari PSD au anunțat că vor trece la PNL Gorj. Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a anunțat că patru primari aleși pe listele PSD Gorj vor candida din partea PNL în 2024. Este vorba despre primarii din Ionești -Sorin Lambu, Bolboși – Viorel Rotaru, Prigoria- Lucian Goață și Urdari- Mihai Calotă. Iordache a postat pe pagina sa de socializare un videoclip cu toți cei patru primari, dar nu oricum, ci cu o regie. ”Gata cu surprizele pentru astăzi, continuăm în perioada următoare. Hai la PNL, hai la treabă”, spune Iordache la finalul filmulețului.

Comment here