Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Fondul Proprietatea blochează grupul de 600 de MW de la Rovinari. Proiectul noului grup pe cărbune de la Rovinari, care ar urma să fie realizat în parteneriat cu China Huadian Group, investiţie de circa un miliard de euro, este în blocaj, după ce, la ultima ședință a acționarilor CE Oltenia aceștia au decis să nu aprobe acordarea mandatelor de negociere comisiilor numite pentru negocierea clauzelor Contractului de Furnizare Cărbune și Contractului de Superficie, Uz și Servitute. În lipsa unui ministru al Economiei, care să semneze ordinul de mandatare pentru o persoană care să reprezinte statul român, cel care deține pachetul majoritar de acțiuni la CE Oltenia, Fondul Proprietatea, adică unul dintre acționarii minoritari, a avut votul decisiv, respectiv împotrivă.

Gorjeanul: Guvernul Orban, învestit. Iriza, pas înapoi. Guvernul Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat senatorii și deputații liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților și câțiva dintre parlamentarii PSD și Pro România. În total, 240 de voturi „pentru”, deși erau suficiente 233. Cu toate că a susținut că va vota pentru învestirea Guvernului Orban, senatorul PSD de Gorj, Scarlat Iriza, s-a răzgândit în ultima clipă. El nu a fost prezent în sală, PSD boicotând ședința, în încercarea de a nu asigura cvorumul necesar votului.

Pandurul: Ponta dă afară din partid mai mulți parlamentari. Liderul Pro România, Victor Ponta, anunță că se „desparte” de parlamentarii partidului care „nu au rezistat în fața presiunilor” și au votat învestirea Guvernului Orban și spune că „păcatul lor este că au instaurat un guvern care va face foarte mult rău”. Au votat de la PRO România deputații Mircea Banias, Liviu Ioan Balint, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Florea Damian, Emilia Meiroșu. „Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor și că au ales să lupte împotriva ProRomânia, a propriilor convingeri și împotriva mea. (…) Păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău (…) Ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alături de putere”, a transmis Victor Ponta.

Șoferii de la Transloc se gândesc la proteste. Oamenii sunt revoltați că muncesc în plus fără să fie plătiți. Șoferii au zeci de ore suplimentare care nu le sunt plătite și se gândesc să solicite zile libere în contul orelor lucrate în plus. Cei circa 40 de șoferi de la Transloc își doresc salarii mai mari. Nu au de gând să intre în grevă, dar se gândesc la o altă formă de protest ca să atragă atenția conducerii societății de transport în comun că ei muncesc ore în șir fără să fie plătiți.

Impact în Gorj: Aproximativ 140 de localnici din comuna gorjeană Roșia de Amaradia au primi taxa de uzufruct pentru terenurile afectate de minerit. Oamenii au dat terenurile pentru a fi exploatate de către cariera minieră, care între timp s-a închis. Cu toate acestea, localnicii din Roșia de Amaradia primesc în continuare o anumită taxă, pentru că terenul nu a fost redat circuitului agricol. „Pentru aceste suprafețe de terenuri, Complexul Energetic Oltenia plătește uzufruct anual. Au fost perioade când s-au întârziat și doi trei ani. Am reușit, într-un final, să-i aduc la zi prin eforturile care s-au făcut și insistențele făcute la conducerea Complexului Oltenia. În urmă cu două săptămâni s-au banii pe anul 2018. Pentru acest an se va negocia în 2020“, a spus Liviu Cotojman, primarul localității Roșia de Amaradia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here