Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Tensiuni politice pe tema numirii noilor administratori ai MedservMin. Acționarii MedservMin SA vor decide, peste două săptămâni, dacă-i revocă pe cei trei administratori ai societății și aleg alții, în situația în care a fost finalizat procesul de selecție. Unele surse susțin că, există unele tensiuni politice între PNL și PSD cu privire la numirea noilor administratori ai MedserMin, iar, ca măsură de precauție, în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere, în convocatorul ședinței AGA a fost adăugat un punct care oferă și varianta prelungirii mandatelor provizorii celor aflați în Consiliul de Administrație. Din Consiliul de Administrație al MedservMin SA fac parte Georgiana Popescu, șef serviciu Calculație Costuri și Analiză din cadrul Direcției Financiar-Contabilitate a CEO, în calitate de președinte, medicul chirurg Florin Mergea și fosta directoare a Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău, în pozițiile de membri. Din luna martie a acestui an, CEO, în calitate de acționar majoritar al MedservMin, l-a desemnat ca reprezentant în AGA pe Cosmin Trufelea, membru al Directoratului companiei.

Pandurul: Câți pensionari a reangajat CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia a reangajat, în perioada iulie-septembrie, un număr semnificativ de foști salariați, pe durată determinată până la sfârșitul anului 2023, într-un efort de a menține activitatea de producție. ”În perioada iulie-septembrie au fost reangajate 47 de persoane, pe durată determinată, până la data de 31.12.2023. În luna iulie au fost reangajate cele mai multe persoane, respectiv 24. Posturile cele mai afectate de modificările aduse legii Pensiilor, prin legile 197/2021 și 74/2022, au fost posturi cheie ca urmare a încetării raporturilor de muncă ale unui număr mare de salariați. Societatea a identificat ca soluție pentru asigurarea cu personal în activitatea de producție reangajarea unora dintre foștii salariați pe perioadă determinată până la sfârșitul anului 2023, simultan cu derularea programului de pregătire profesională”, a transmis compania la solicitarea Pandurul.

Gorjonline: S-A ÎNTÂMPLAT ÎN GORJ! Zece luni fără permis de conducere și cu dosar penal pentru consum de substanțe psihoactive, în urma unui test fals pozitiv. Analiza toxicologică a infirmat rezultatul DrugTest al Poliției Rutiere. Un tânăr de 23 de ani din Târgu-Jiu era prezentat, în iunie anul trecut, în buletinul de presă al Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj, ca fiind consumator de droguri. Polițiștii rutieri l-au oprit în trafic, în Târgu-Jiu, iar rezultatul DrugTest indica faptul că acesta consumase substanțe psihoactive. I-a fost reținut permisul de conducere pe loc și s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. După o așteptare de zece luni și după ce târgujianul și-a plătit singur analiza toxicologică, Institutul Național de Medicină Legală (INML) ”Mina Minovici” a dat verdictul: acesta nu consumase droguri, rezultatul fiind negativ. A scăpat de acuzația penală, nu și de stigmatul de ”drogat” și de suspiciunea cu care-l privesc de atunci cunoscuții săi. Statul a suportat 200 de lei cheltuieli judiciare, după ce polițiștii au propus clasarea cauzei, în schimb, tânărul a fost păgubit de aproape 1.500 de lei, cât a costat expertiza legiștilor.

Impact în Gorj: Concursuri pentru angajarea de medici la Ambulanța Gorj, fără candidați. Serviciul Județean de Ambulanță Gorj se confruntă, de mai mulți ani de zile, cu un deficit de medici. Problema este că, în ultimul timp, se scot posturi la concurs și nu se prezintă nimeni. 11 medici sunt angajați la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, dintre care doar 5 fac parte din echipajele care se deplasează la cazurile grave, pentru că ceilalți trebuie să asigure permanența în dispecerat, așa că în anumite zile, mai ales în perioada de vară, în județul Gorj nu există echipaj de ambulanță cu medic. „Din păcate, din cauza numărului mic de medici care fac parte din echipaje, atunci când apar concedii medicale sau concedii de odihnă, turele nu sunt acoperite, situație care se întâmplă în special pe perioada de vară. Din cei cinci medici pe care-i avem, unul este cu contractul suspendat și mai face o singură tură pe lună, pentru că a preferat să plece la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Ambulanței Gorj.

Comment here