Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Panică după incendiu. „Flăcările erau imense. Am crezut că se fac scrum toate casele!”. Un foc lăsat nesupravegheat ar fi provocat, marți seară, dezastrul din Cartierul Pandurașu. Localnicii spun că un bărbat care făcuse focul în curte să gătească l-ar fi lăsat nesupravegheat și, în câteva minute, vântul a făcut ca flăcările să se extindă la o casă și la două anexe din apropiere. „Au fost flăcări imense! Am crezut că se face totul scrum”, a spus o femeie. Alarma s-a dat la 112 unde s-a anunțat un incendiu de vegetație. Apoi, alte șapte apeluri au arătat că incendiul s-a extins și amenință atât depozitul de materiale de construcții din imediata vecinătate, cât și mai multe case. Cinci echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, pe strada Măceșului, din Cartierul Pandurașu. Panica a fost cu atât mai mare cu cât două butelii, care erau în locuința cuprinsă de flăcări, au explodat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Gorjonline: Individul care A AMENINȚAT CU CUȚITUL POMPIERII care-i stingeau focul la casă și A LOVIT cu pumnul DOI POLIȚIȘTI, ARESTAT! Judecătoria Târgu-Jiu a dispus, marți, arestarea pentru 30 de zile a lui Gabriel Avram, individul deosebit de violent, care i-a amenințat cu cuțitul, sâmbătă dimineața, pe pompierii care veniseră să-i stingă focul la casa pe care și-o incendiase și a lovit doi polițiști cu pumnul. Inițial, acesta a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, chiar în acea zi, însă procurorii au decis să-l lase în libertate. Abia luni procurorii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, pentru trei fapte de ultraj și, ulterior, a fost arestat. Sâmbătă dimineața, Avram a sărit cu cuțitul la pompieri, i-a amenințat și a vrut să taie furtunurile cu care aceștia stingeau incendiul la o casă în cartierul Pandurașu. Bărbatul își dăduse foc la casă pentru a se răzbuna pe soție.

Gorjeanul: Filiala de Lignit a CEO lasă CE Oltenia FĂRĂ VENITURI. Șefii companiei cer amânarea restructurării cu cel puțin doi ani. Minuta întâlnirii din data de 31 august, a grupului de lucru pentru analiza oportunităţii actualizării planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, scoate în evidență o …catastrofă. De pildă, banii lichizi ai CEO care să susțină planul de restructurare trebuiau să fie asigurați din noile investiții ,,verzi”. Nu s-a întâmplat acest lucru.  O altă prostie înfăptuită deja: au închis două grupuri energetice, fără să țină cont de dispeceratul național de energie. Acum, grupul de lucru cere participarea reprezentanților Transelectrica la ședința de modificare a planului de restructurare.

Impact în Gorj: Contractele de finanțare pentru microbuze electrice, semnate la Ministerul Educației. Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, a semnat, la sediul Ministerului Educației, contractele de finanțare destinate achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare totală, la nivel național, de 250 de milioane de euro, fără TVA. Valoarea totală a proiectului, pentru Gorj, este de peste 30 de milioane de lei.  Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare ”verzi”.

Comment here