Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Surpriză la Minprest Serv! Senatorul Iordache nu a reușit să-l schimbe din funcție pe Gârjoabă. Administratorii societății Minprest Serv SA au hotărât, miercuri, să-i prelungească mandatul lui Gabriel Gârjoabă în funcția de director general, în ciuda presiunilor politice din ultimele luni. Decizia a fost luată de membri Consiliului de Administrație, în contextul în care mandatul lui Gârjoabă a expirat pe 6 septembrie, iar în locul acestuia, senatorul Ion Iordache îl prefera pe Remus Cătălin Pop Manta pentru care a pledat chiar la ministrul Energiei. Este pentru a doua oară când senatorul liberal eșuează în încercarea de a-l schimba pe Gârjoabă, după ce, în luna mai a acestui an, administratorii au votat tot în favoarea acestuia.

Gorjonline: Experiența traumatizantă a unui târgujian, în sistemul medical din municipiu: ”Poți muri cu asemenea „întârziați”, angajați pe pile și gărzi nemeritate!”. Un bărbat din Târgu-Jiu, revoltat după o experiență tristă pe care a trăit-o, miercuri după amiaza, la spitalele și centrele de permanență din municipiu, a povestit totul pe o rețea de socializare. Jurnaliștii GorjOnline au stat de vorbă cu Manuel Șerbulescu, iar târgujianul s-a declarat profund dezamăgit, după ce a alergat la două centre de permanență, camera de gardă a Spitalului 700 și Unitatea de Primiri Urgențe pentru ca soției sale, Manuela Maria, să-i fie administrată o perfuzie recomandată de medicul curant. Timp de două ore, cât a bătut la ușile acestor unități medicale, bărbatul s-a lovit de lipsa de empatie, indolența, comoditatea sau incompetența personalului medical, iar, în final, a fost nevoit să meargă la Centrul de Permanență de la Câlnic, aflat la 21 de km de Târgu-Jiu, unde cadrele medicale n-au stat pe gânduri și, fără alte întrebări, au sărit în ajutorul femeii.

Pandurul: Un nou termen pentru gorjeanca judecată că a înșelat un italian cu aproape un milion de euro. Procesul în care o gorjeancă este judecată pentru înșelăciune față de un italian e departe de a se încheia. La primul termen din această toamnă, judecătorii de la Tribunalul Gorj au stabilit o nouă amânare în procesul în care Simona Mărgăian este acuzată că l-a înșelat pe italianul Francesco Thiella. ”Acordă termen la data de 22.09.2023 ora 12,00, pentru dezbaterea cauzei pe fond”, e sentința instanței de la termenul de miercuri. În aprilie 2021, a început judecata în dosarul în care italianul Francesco Thiella acuza gorjeanca de înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit rechizitoriului, suma cu care a fost păcălit italianul se apropie de 800 de mii de euro. Bărbatul, care avea 73 de ani, când a început relaţia cu tânăra din Gorj, care avea 32 de ani la acea vreme, a venit de mai multe ori în Gorj, să participe la proces şi a cerut să i se facă dreptate. A acuzat-o pe blonda din Scoarţa că l-a adus în sapă de lemn şi a spus că vrea să recupereze banii pierduţi.

Impact în Gorj: Camere de supraveghere în parcările unde se aruncă deșeuri, pe drumurile naționale din Gorj. Trei camere video mobile de supraveghere vor fi amplasate în parcările de pe drumurile naționale din județul Gorj, unde se abandonează frecvent deșeuri. Acestea vor fi achiziționate în perioada următoare de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova. Camerele video vor fi alimentate cu ajutorul energiei solare și vor putea fi mutate. „Nu vom anunța locul unde vor fi mutate. În prima perioadă vor fi testate. Imaginile cu cei care aruncă deșeuri în locuri interzise vor fi puse la dispoziția polițiștilor și a Gărzii de Mediu, care trebuie să aplice sancțiunile prevăzute de lege. De asemenea, vom începe o campanie de a le bate obrazul participanților la trafic care comit astfel de fapte“, a precizat Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Comment here