Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Școală construită de la zero într-un sat din Gorj, lăsată în paragină. „ E într-un hal fără de hal!”. Bani aruncaţi pe apa Sâmbetei. Şcoala care a fost ridicată de la zero în satul de strămutaţi din Câmpu Mare a fost lăsată în paragină. Sălile s-au umplut de mobilier vechi, materiale de construcţii şi holurile arata ca un coteţ. Porumbeii care şi-au făcut cuiburi în clădire au murit şi găseşti la tot pasul păsări moarte. În tot acest timp, clădirea în care s-au investit aproape 2 milioane de lei nu poate fi folosită în scopul în care a fost realizată şi nici nu va fi vreodată, spune directorul şcolii. Paradoxul face ca elevii să înveţe acum, la grămadă, într-o şcoală veche cu toaletele încă în fundul curţii. Asta în timp ce, în clădirea realizată de la zero la Câmpu Mare, sunt grupuri sanitare moderne, dar nefolosite.

Gorjonline: INCREDIBIL!!! Poliția gorjeană, ÎN ALERTĂ! Interlop, dat în urmărire generală! A DISPĂRUT chiar de sub nasul polițiștilor. Interlopul Robert Chiriac a fost condamnat, definitiv, luni, 4 septembrie a.c., la un an și trei luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, însă polițiștii nu l-au mai găsit la locuința sa din Târgu-Jiu, când au primit mandatul de executare a pedepsei și au mers să-l salte, așa că toată poliția gorjeană este în alertă. Chiriac a fost dat în urmărire generală de către Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, având mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu-Jiu. Condamnat la închisoare, în trecut, pentru tâlhărie și scandaluri, Chiriac a fost reținut pentru 24 de ore, ultima oară, chiar la finele săptămânii trecute, după ca a lovit un tânăr într-un restaurant în Târgu-Jiu, însă procurorul a dispus împotriva acestuia măsura preventivă a controlului judiciar și l-a lăsat în libertate. Interlopul i-a înjurat și amenințat pe polițiști și jandarmi atât în autospeciala cu care a fost transportat, cât și în sediul Poliției Municipiului Târgu-Jiu.

Sabotorii: Fondul Proprietatea va avea doar 7,37% din acțiunile CEO. Acționarul minoritar care a pus, de-a lungul timpului, mari și multe probleme Complexului Energetic Oltenia, prin opoziția pe care a făcut-o mai ales cu privire la retehnologizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari, va rămâne în final doar cu 7,37% din acțiunile pe care le deține la CE Oltenia. FP a votat, în general, împotriva oricăror investiții pe care le propuneau directoratele companiei. Deși minoritar, Fondul Proprietatea a contribuit masiv la ceea ce numim acum dărâmarea CEO. Și asta pentru că nu participă la nicio majorare de capital, măsuri impuse prin planul de restructurare a companiei. Fondul Proprietatea se ține departe de planurile guvernului stabilite pentru Complex, în privința afacerilor verzi puse la cale de ultimele guverne, neavând nicio contribuție în numerar.

Impact în Gorj: Enoriașii prezintă tarifele exagerate de înmormântare ale preotului din Murgești: 1500 de lei înmormântarea, 350 de lei pomana. Cazul preotului de la Vladimir, care impunea taxe exagerate pentru înmormântarea localnicilor nu a rămas fără ecou în rândul gorjenilor. Localnicii din Murgești, localitate componentă a orașului Turceni, au transmis că și în localitatea lor, dar și în Valea Viilor și Gârbovu, preotul paroh ar fi impus taxe mari pentru serviciile de înmormântare, care îngenunchează enoriașii. Asta deși oamenii oricum plătesc o taxa de 50 de lei, anual, spre biserică. Preotul Iustin Bondoc este parohul care cere, în opinia credincioșilor, prea mult când omul este în necaz, sau mai bine zis, cu mortul în casă. Enoriașii spun că pentru serviciul religios la înmormântare li s-ar cere 1500 de lei, dar că ar fi obligați să plătească alți 350 de lei dacă preotul este chemat la pomană, să citească pentru deschiderea mesei. Pentru parastas se achită alți 50 de lei, iar cheltuielile exagerate nu s-ar opri aici.

Comment here