Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: ȘOC și SCANDAL în CEO! Al doilea caz în care casa de pensii anulează o decizie de pensionare. În urmă cu o săptămână și jumătate, mai mulți salariați ai ELFU din CEO s-au dus peste funcționarii Casei de Pensii Gorj, reclamând faptul că instituția similară din județul vecin, Mehedinți, a eliberat decizie de pensionare pentru un salariat de la ELCFU Motru. Cei de la Casa de Pensii Gorj au pus mâna pe telefon și au sunat la Casa de Pensii Mehedinți, iar funcționarii mehedințeni au anulat decizia de pensionare dată salariatului de la ELCFU Motru, cu 38 de ani munciți în producție, la secția 1 Turceni, în vârstă de 55 de ani.

Gorjonline: Speranțe și cam atât, după întâlnirea de la Ministerul Energiei! Grupul de lucru organizat de Ministerul Energiei pentru găsirea de soluții care să prelungească termenele prevăzute în planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia s-a întrunit, joi, pentru prima dată. Lideri de sindicat, președintele Directoratului, Dan Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu au fost reprezentanții Gorjului la această întâlnire care nu a produs altceva decât noi promisiuni în ceea ce privește soarta CE Oltenia. Sindicaliștii spun că urmează să fie adunate toate documentele necesare pentru decalarea termenelor de închidere și, peste două săptămâni, vor ajunge din nou la București pentru discuția finală.

Pandurul: Cine sunt cei trei politicieni care i-au dat funcție lui Ișfan. Fostul inspector general Ion Ișfan revine într-o instituție din învățământul gorjean, Casa Corpului Didactic, și spune că a fost numit cu sprijinul lui Victor Ponta, consilierul premierului Marcel Ciolacu, de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, ultimul fiind tot mai aproape de PSD. ”Am decis să revin în spațiul public datorită experienței pe care am avut-o ca inspector școlar general, faptului că sunt președintele comisiei de învățământ la Consiliul Județean Gorj, relației bune pe care o am cu cu dl. Victor Ponta și cu ceilalți politicieni, cu dl. primar Romanescu, cu domnul președinte al Consiliul Județean și am admis să lucrez în continuare în această echipă în dorința de a pune și eu umărul pentru a rezolva problemele cu care se confruntă învățământul preuniversitar românesc. Mai ales din prisma faptului că va trebui implementată noua lege a educației în învățământul preuniversitar”, a declarat Ion Ișfan.

Impact în Gorj: Care este bugetul alocat prin PTJ în Gorj. Sume importante vor fi direcționate în Gorj pentru IMM-uri și dezvoltări de afaceri în zonă. Este vorba despre 311 milioane de euro. Președintele Consiliului Județean susține ca sumele denotă seriozitatea celor care au muncit la acest proiect. După vizita și discuțiile purtate de oficiali ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în Gorj, autoritățile județene sunt optimiste. „Demersurile și eforturile Consiliului Județean Gorj, precum și ale tuturor celor care au sprijinit instituția, în ultimii ani, în activitatea privind Programul Tranziție Justă, s-au concretizat. Am avut o discuție reală, aplicată și concretă cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, referitoare la Ghidul privind finanțarea IMM-urilor. Este pentru prima dată, de la lansarea Programului Tranziție Justă, când reprezentanți tehnici, cu experiență în programare și implementare a fondurilor europene, responsabili la nivel național de Program, se deplasează în Gorj pentru o discuție față în față cu grupul județean” a declarat Cosmin Popescu.

Comment here