Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Bolnav de cancer din Glogova, refuzat la internare în spitalul din Motru. „Un medic de acolo i-a spus să se ducă acasă, că o să moară!”. Bolnavii de cancer au un destin crunt în România. Gheorghe Bratiloveanu are 59 de ani și este bolnav de cancer în ultima fază. Acesta trăiește în satul Iormănești, din comuna Glogova. Ginerele acestuia, Fănică Bordînc, a povestit experiența îngrozitoare pe care a avut-o, în ultimele zile. Socrul său nu a fost primit în Spitalul Municipal din Motru, medicul spunându-i să meargă acasă, pentru că o să moară.

Pandurul: Cine face parte din comisia propusă de ministrul Burduja și când e prima întâlnire. Prima ședință a grupului de lucru propus de ministrul Sebastian Burduja are loc pe 31 august, la Ministerul Energiei. În timpul vizitei la Târgu Jiu, acesta a propus înființarea unui grup de lucru în care să fie identificate argumentele de prelungire a termenelor de închidere a activității pe cărbune. Din grupul de lucru fac parte, de la nivelul județului Gorj: președintele Directoratului CE Oltenia, Dan Iulius Plaveti, dar și reprezentanți ai angajaților, sindicaliștii Gabriel Căldărușe, Claudiu Miere, Constantin Mitrescu, Nelu Roșca, Gelă Ionescu și Eugen Iovan.

Gorjeanul: Casa de Pensii Gorj încalcă termenele legale privind deciziile de pensionare. Doi salariați ai CE Oltenia, soț și soție, așteaptă deciziile de la Casa Județeană de Pensii Gorj, cu privire la dosarul lor de pensionare. Deși instituția ar fi trebuit să răspundă în cel mult 45 de zile, termenul a expirat cu aproape o lună. Este vorba despre doi soți care lucrează la ELCFU Motru, Secția 1 descărcări Turceni. Ambii au peste 30 de ani vechime în muncă, salariatul fiind mecanic de locomotivă iar soția sa, manevrant vagoane. ,,Ni s-a spus că dosarele noastre sunt încă în comisii, și se află la aceeași persoană. Problema este că au trecut cele 45 de zile legale și n-am primit nicio decizie. Asta este bătaie de joc, suntem la cheremul lor. Noi ne încadrăm în legea 197 fără probleme, însă știm că celor care lucrează la ELFU li se resping dosarele. Toți colegii au mers mai departe în instanță, fiindcă au lucrat în producție iar Casa de Pensii nu le recunoaște acest lucru. Casa de Pensii Gorj ne blochează acest drept, de a merge în instanță, nedându-ne deciziile, fie ele și de respingere. Cred că o fac intenționat. Dăm Casa în judecată și pentru că a încălcat termenul legal în care ar fi trebuit să ne dea o decizie!”, a spus salariatul CEO.

Sabotorii: Statul nu poate decide la CEO nici cu 92%. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba în ședința din septembrie majorarea capitalului social de la 449 la 720 milioane de lei, prin aport în numerar al Guvernului României, prin Ministerul Energiei. Deși Ministerul Energiei va ajunge să dețină peste 92% din acțiuni, față de 77% în prezent, tot nu va putea lua unele decizii fără acordul acționarului minoritar Fondul Proprietatea. Asta pentru că actul constitutiv va fi modificat, astfel încât decizii precum fuziunea sau divizarea societății să nu poată fi luate decât cu votul deținătorilor a 95% din acțiuni, cu alte cuvinte cu votul Ministerului Energiei și Fondului Proprietatea.

Comment here