Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Vrea un sobor de preoți la CE Oltenia. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor valida, la jumătatea lunii august, lista cu noii supraveghetori, cei selectați pentru o perioadă de patru ani. Cum activitatea minieră este ca și închisă peste doi ani, salariații propun ca din ultimul Consiliu de Supraveghere să facă parte un sobor de preoți. “Să aducă un sobor de preoți pentru supraveghere”, a comentat un salariat pe pagina de socializare. “Ce mai supraveghează?, suntem istorie”, a scris altcineva. “Și după ce dispare CEO, supraveghetorii rămân, în vecii vecilor, Amin!”, este un alt comentariu. Carierele miniere și termocentralele pe cărbune vor intra în rezervă tehnică la 31 decembrie 2025, dar după ce vor fi transferate pe Filiala de Lignit. CE Oltenia rămâne dintr-o companie cu peste zece mii de salariați o mică societate cu o sută de angajați, care să coordoneze firmele la care va avea acțiuni.

Gorjonline: Cum se fură banii când ești la guvernare. Fost deputat: Ai voștri fură 60 – 70%, ceilalți luau 30-40 de procente! Un fost deputat de Gorj a spus cum se face împărțeala când ești la masa bogaților. Vasile Popeangă, fost parlamentar al PSD Gorj, a vorbit deschis despre cum se împart banii când ești la putere. Schema operațională, conform lui Popeangă, pleacă de sus în jos, iar toată lumea are de câștigat. „Eram deputat. Știți ce mi-a zis un coleg? Eu mă bucuram că vine Ponta în locul lui MRU. Băi, profesore, nu te bucura! Tu știi ce s-a schimbat? Procentul de furt! Ai noștri furau 30-40% și ai voștri 60-70%. Grupurile sunt formate de sus până jos și se dau ordine și se știu. Am rămas șocat! De ce credeți ca la nivelul județelor mai sunt discuții între capii politici? Credeți că sunt discuții pe interesele oamenilor?”a spus fostul deputat Popeangă.

Pandurul: Scandal între primarul din Motru și cel mai puternic om de afaceri din oraș. Se ascut săbiile la Motru, unde este în plină desfășurare precampania pentru alegerile din 2024. Cel mai puternic om de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, este declarat susținător al fostului primar liberal Gigel Jianu, ceea ce-l aduce într-un conflict continuu cu actualul primar, social-democratul Cosmin Morega. Râmescu spune că postările sale, negative la adresa primarului Morega, sunt raportate de echipa primarului. Râmescu îl numește pe Morega ”cameramanul orașului” și-l acuză că face poze cu investiții care nu au fost începute de el.

Impact în Gorj: Fostul primar Jianu a plătit Primăriei Motru un prejudiciu de aproape 32.000 de lei. Fostul primar al Municipiului Motru, Gigel Jianu, a plătit la casieria UAT-ului aproape 32.000 de lei, prejudiciu constatat de Curtea de Conturi și confirmat de instanță. Liberalul Jianu a achitat luni, la casieria Primăriei Motru, banii pe care instanța de judecată a stabilit că îi datorează instituției publice, drept prejudiciu, după ce a refuzat să plătească subvenția către UATAA în timpul mandatului său. Primăria Municipiului Motru a făcut demersuri pentru recuperarea prejudiciului către executor, iar Jianu „a scos de la ciorap” banii datorați.

Comment here