Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Ministrul Energiei, la Gorj: ,,Mi-am asumat să demarez discuții cu Comisia Europeană pentru renegocierea Planului de restructurare a CEO”. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, după întâlnirea cu administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, că s-a angajat, în fața tuturor celor prezenți, să demareze discuții cu Comisia Europeană, în vederea decalării termenelor de închidere a capacităților miniere și energetice, prevăzute în Planul de restructurare a companiei energetice. Deși și-a asumat acest lucru, ministrul Energiei a spus că nu garantează că se va reuși renegocierea Planului de restructurare, pentru că nu Comisia Europeană poartă vina întârzierilor la finalizarea investițiilor în energie verde și punerea lor în funcțiune la care s-a angajat CEO, dar este de datoria sa să încerce.

Gorjonline: Social-democrații îl invită pe Romanescu să candideze din partea PSD. Trecerea lui Marcel Romanescu în tabăra social-democraților pare să fie doar o chestiune de timp, momentan edilul fiind în imposibilitatea de a semna adeziunea, din cauză că și-ar pierde mandatul. Liderul PSD Târgu Jiu, Cristi Rujan, îl așteaptă însă pe Romanescu să anunțe public că dorește să candideze din partea organizației politice, iar apoi decizia se va discuta în interiorul partidului. „Dacă domnul Marcel Romanescu o să facă pasul către noi și o să declare că își dorește să facă parte din echipă și să fie candidatul Partidului Social Democrat, atunci, pe baza unei abordări pragmatice, o să luăm decizia corectă și potrivită. Trebuie să fim puternici împreună și să câștigăm alegerile”, a declarat președintele organizației municipale Târgu Jiu a PSD, Cristi Rujan.

Impact în Gorj: Șefi ai CJ Gorj și Dolj, la minister, pentru revizuirea ghidurilor PTJ. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu și vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Mihail-Adrian Neațu-Breciugă, au avut, luni, întâlniri de lucru cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Tema a fost revizuirea ghidurilor solicitatului pe Programul Tranziție Justă. Reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Tranziție Justă (AM PTJ) și secretarul de stat coordonator din cadrul MIPE, Andreea Anamaria Naggar, participă în aceste zile la o serie de întâlniri cu reprezentanții tehnici ai grupurilor teritoriale și cu factorii de decizie de la nivelul consiliilor județene Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș, în vederea revizuirii ghidurilor solicitantului care vor reglementa condițiile de acordare a finanțărilor pentru IMM-uri în cadrul Programului Tranziție Justă.

Pandurul: O primărie din Gorj cumpără zeci de stații de autobuz. Primăria Novaci mai face un pas pentru a finaliza rețeaua de transport de călători. Cumpără 32 de stații. Banii vin prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Peste 700 de mii de lei este bugetul pus la bătaie pentru această licitație. Autoritățile s-au lăudat că, odată ce va fi pusă la punct, rețeaua de transport public va fi un plus și pentru turiștii care vor urca în stațiunea Rânca.

Comment here