Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: A început construcția fabricii Soceram din Gorj. Fabrica de BCA de la Târgu Cărbunești prinde contur. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a vizitat, joi, şantierul. „Am vizitat șantierul fabricii pe care compania Soceram o construiește în Târgu Cărbunești și am fost plăcut surprins de progresul realizat la această investiție, de efortul incredibil pe care Soceram și toți cei implicați în construcția fabricii îl depun pentru a duce acest proiect ambițios la bun sfârșit. Îi felicit, având convingerea că această nouă investiție, pe lângă crearea de noi locuri de muncă, va sprijini antreprenorii locali și va consolida economia județului nostru” a declarat Cosmin Popescu.

Impact în Gorj: Nevasta directorului de Resurse Umane din CEO, sub control judiciar! Percheziții ale DIICOT, acasă la familia Tatomir. În urmă cu o săptămână, soții Valentin și Simona Tatomir, el director de resurse Umane al Complexului Energetic Oltenia (CEO), ea inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, s-au trezit cu mascații la ușă. Anchetatorii au făcut descinderi și o percheziție domiciliară la locuința familiei Tatomir, după ce procurorii DIICOT au considerat că soția directorului de la CEO ar face parte dintr-o rețea infracțională a fraudei de la BAC din Mehedinți. În urma percheziției și a concluziilor din anchetă, inspectorul școlar Simona Tatomir a fost pus sub control judiciar. În ultima zi a lunii trecute, nevasta directorului de Resurse Umane a CEO, a făcut, însă, la Tribunalul Mehedinți, o plângere împotriva controlului judiciar impus în dosarul penal Nr.164/D/P/2021. Cererea sa se va judeca pe 9 august.

Gorjonline: Un sindicalist vrea să le cumpere baticuri angajaților CEO. Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este nemulțumit de modul în care angajații companiei înțeleg să lupte pentru drepturile lor. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, actualmente pensionar, a declarat că vremurile în care angajații se solidarizau și încetau activitatea sau participau la proteste semnificative la Târgu Jiu sau în București au apus. „O să le cumpăr personal baticuri celor care stau deoparte și au stat deoparte, când este nevoie de solidaritate și de acțiuni în mișcarea sindicală pentru o serie de aspecte ce vizează personalul care dorește să se pensioneze și mai ales pentru cei care vor să mai aibă un loc de muncă și în următorii ani. Este foarte slabă activitatea la nivelul mișcării sindicale. Dacă tot au îmbătrânit și nu mai pot, să poarte batic sau cârpe, cum se spune la țară. Așa poartă femeile în vârstă. Lumea știe că au o vârstă și e lămurită treaba. Să poarte batic și angajații care au renunțat să mai lupte și așteaptă ca lucrurile să se rezolve de la sine sau să lupte alții pentru ei. Nu se rezolvă totul pe Facebook sau de la televizor”, a declarat Bunoaica.

Pandurul: Variantă ocolitoare într-o comună din Gorj. Autoritățile locale din comuna Bălești promit că până la sfârșitul acestui an va fi rezolvată decongestionarea traficului rutier pe principalele drumuri din localitate. Mai exact, se modernizează drumurile de exploatare agricolă și o parte din traficul  de pe drumul național sau drumurile comunale va fi preluat de acest drumuri, în special pentru utilajele agricole și atelaje. Această investiție se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro și este realizată cu fonduri europene, prin AFIR. ”Vorbim de o variantă ocolitoare care permite decongestionarea traficului rutier pe drumul național dar și pe drumurile comunale.  Drumul care ajută la scoaterea utilajelor agricole sau a atelajelor de pe șoselele intens circulate din comună va fi pe traseul Bălești-Gurguleu- Tălpășești-Stolojani și deservește pentru aproximativ 600 de hectare de teren” a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

Comment here