Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Angajat de la CEO, mort la Spitalul Județean de Urgență. Un angajat al Sucursalei Electrocentrale Rovinari din cadrul  cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a decedat, ieri, la vârsta de numai 46 de ani. Ion Badea a ajuns marți la Spitalul Județean de Urgență, fiind internat în stare gravă la Secția ATI. Din păcate, a decedat ieri după-masă. Ion Badea lucra la Secția Mori, acolo unde condițiile de muncă sunt deosebit de grele. Familia dorea transferul la spitalul din Timișoara, dar nu s-a mai întâmplat. Un alt deces a avut loc în cadrul Complexului Energetic Oltenia pe data de 10 octombrie, la Cariera Jilț Nord. Daniel Licărete, în vârstă tot de 46 de ani, a murit acasă, în urma unui stop cardiac. Doi copii au rămas fără tată. De asemenea, în vară un alt salariat a murit din cauza unor probleme cardiace.

Anchetă penală la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Polițiștii verifică neraportarea infecțiilor. Conform aceluiași cotidian o anchetă penală este desfășurată de polițiștii gorjeni la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu privire infecțiile nosocomiale. Mai mulți medici au fost chemați, deja, la audieri. Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a confirmat faptul că se desfășoară cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de neglijența în serviciu.

Gorj Domino: Blocaj la CEO! Consiliul de Supraveghere, în aer. Situație complicată la Complexul Energetic Oltenia(CEO), în ceea ce privește Consiliul de Supraveghere, în contextul în care mandatul supraveghetorilor a expirat miercuri, 30 octombrie a.c., iar acționarii companiei nu s-au întrunit la data la care era convocată AGA pentru alegerea noilor membri ai CS. În lipsa unui ministru al Energiei și fără ca noul Executiv să fie investit, nu a avut cine să mandateze un reprezentant al statului, acționarul majoritar, în AGA, așa că ședința nu s-a ținut, iar astăzi, 31 noiembrie, e convocată o nouă întrunire a acționarilor. Reprezentantul acționarului majoritar nu va participa, în lipsa unui ministru care să semneze mandatul de reprezentare. Există, totuși, posibilitatea ca reprezentanții acționarilor minoritari, Fondului Proprietatea, Electrocentrale Grup SA și Închidere și Conservare Mine SA, prin lichidatorul judiciar Rovigo SPRL, să impună aceiași supraveghetori sau alte șapte nume.

Gorjeanul: Încă o amânare pentru Darius Vâlcov. Procesul fostului consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, s-a încheiat și marți cu o amânare, până pe 12 noiembrie, ,,în vederea administrării probatoriului”. Pe 15 octombrie, Darius Vâlcov a venit la Târgu-Jiu, pentru a asista la audierea unuia dintre martorii propuși în apărarea sa. Înainte de a intra în sală,  a fost sancționat de polițiștii locali din Târgu-Jiu, după ce și-a parcat mașina neregulamentar, în apropierea unei intersecții, în zona Palatului Justiției, blocând astfel trotuarul. Fostul primar al municipiului Slatina a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru instigare la dare și luare de mită.

Pandurul: Romii cer posturi în deconcentrate. Partida Romilor din Gorj se pregătește pentru noi negocieri politice cu PSD, în vederea susținerii la alegerile de anul viitor. Alin Bobu, unul din liderii romilor, a spus că la negocierea din 2016 s-au mulțumit cu prezența lui Nelu Pavel pe lista PSD la Consiliul Județean Gorj, pe un loc eligibil, dar acum pretențiile au mai crescut. “Chiar am vorbit cu colegii mei și sunt de acord să reluăm discuțiile cu PSD. Acum o să cerem puțin mai mult. O să cerem câteva posturi în instituțiile deconcentrate, pentru că avem nevoie de o punte de comunicare între instituții și comunitate” a declarat Alin Bobu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here