Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Un cunoscut afacerist iese din pușcărie. Cât a stat după gratii. Omul de afaceri Dan Radu Floarea, cunoscut în anii trecuţi pentru afacerile derulate prin firma Tech Safety, este la un pas să iasă din pușcărie. Judecătoria Târgu-Jiu a admis, marți, cererea de liberare condiționată formulată de Floarea. Acesta a fost condamnat, în iunie 2018, alături de naşul său, fostul senator PSD Cătălin Voicu. Afaceristul a primit 3 ani de închisoare pentru afaceri derulate cu subunități din cadrul Electrica. Fiind recidivist, având o condamnare cu suspendare în dosarul „Peștișani”, Floarea a primit o pedeapsă finală de 4 ani, 6 luni și 20 de zile. După ce a ispășit un an și patru luni, Floarea a cerut să fie eliberat condiționat. Acesta a împlinit 60 de ani după gratii, astfel că i s-a redus din pedeapsă.

Judecătorul Laurențiu Grecu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a fost audiat luni la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Grecu este acum judecător în Mehedinți și a fost pentru o scurtă perioadă procuror la DNA. Motivele audierii lui Grecu nu au fost făcute publice, dar anumite surse susțin că ar fi vorba de acuzații de cămătărie din tinerețea acestuia, când era polițist. România liberă a scris recent, despre despăgubiri uriașe pe care familia lui Grecu le primește de la Complexul Energetic Oltenia, în contextul în care șefi ai acestei companii au fost anchetați de fostul procuror.

Gorj Domino: I s-a făcut rău la serviciu! Un energetician de la SE Rovinari-Secția Mori, dus aproape în comă la SJU Târgu-Jiu. Lui Ion Badea, energetician în vârstă de aproape 50 de ani, din Rovinari, i s-a făcut rău la serviciu, marți, în jurul prânzului. Salariatul de la Secția Mori a Sucursalei Electrocentrale Rovinari a fost transportat, rapid, cu o mașină a sucursalei CE Oltenia la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și internat la Secția ATI. Starea lui este gravă, spun colegii de muncă, îngrijorați că Badea are nevoie să i se facă rapid și o tomografie. Din păcate, aparatul s-a stricat tocmai acum, firma de mentenanță făcând eforturi să-l repare până astăzi.

Gorjeanul: Acuzații: Directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Rovinari, numit ilegal în funcție. Postul de director al Școlii Gimnaziale nr.1 Rovinari a fost ocupat din data de 22 octombrie, prin decizie a IȘJ Gorj, de învățătoarea Delia Armășelu. Acesta a participat la concursul organizat în luna august, alături de fostul director al instituției Vasile Pecingină. Deși ambii candidați au obținut același punctaj la concursul organizat la IȘJ, prin dosar de management și interviu, în urmă cu câteva zile s-a decis, fără nicio explicație, ca învățătoarea să ocupe postul prin delegație în interesul învățământului. În aceste condiții, fostul director consideră că a fost îndepărtat ilegal din funcție, nerespectându-se metodologia de organizare a concursului pentru posturile de directori și directori adjuncți în învățământul preuniversitar.

Impact în Gorj: CE Hunedoara intră în insolvență, apare Complexul Energetic Valea Jiului. O sentință definitivă a Curții de Apel Alba Iulia deschide posibilitatea intrării în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Complexul a mai fost în insolvență în 2016, aceasta fiind singura soluție, la vremea respectivă, pentru evitarea falimentului. CEH se va diviza, urmând ca Termocentrala Mintia să treacă în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, potrivit unei ordonanţe ce a fost adoptată deja în Senat. Astfel, CEH se va împărţi în două noi entităţi juridice, prima fiind termocentrala Mintia, în timp ce a doua va grupa minele de cărbune din Valea Jiului şi termocentrala Paroşeni – sub o nouă denumire – Complexul Energetic Valea Jiului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here