Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: ȘOC în PSD! Senatorul Iriza le-a cerut colegilor social-democrați să voteze Guvernul Orban. „Doru Voiajoru’” a obținut funcție în ANRE. O declarație politică a senatorului social-democrat Scarlat Iriza, prin care le-a cerut parlamentarilor ”să dea dovadă de responsabilitate și să voteze noul guvern” confirmă negocierile pe care acesta le poartă, de câteva săptămâni, cu liberalii pentru a fi susținut într-un post în conducerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Iriza a fost pe punctul de a vota și moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă, însă s-a răzgândit în ultimul moment de teamă că aceasta nu va trece și risca să-și compromită relația cu liderii PSD. Acum, senatorul de Gorj mizează pe votul de investire din Parlament pentru Guvernul Orban cu scopul de a obține ce și-a dorit, conștient fiind că nu are loc pe listele PSD pentru încă un mandat de parlamentar. Senatorul Scarlat Iriza a avut o declarație politică cel puțin halucinantă, luni, în ședința Birourilor Permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților: l-a atacat pe liderul Pro România, Victor Ponta, a amestecat și CEO în ciorba politică, dar, de fapt, mesajul era pentru colegii săi din PSD, cărora le-a cerut să voteze Guvernul liberal (!?).

Impact în Gorj: Daniel Fețanu a revenit pe funcția de inspector șef adjunct al Poliției Gorj. Fețanu fusese detașat la comanda Poliției Mehedinți în primăvara acestui an pe o perioadă de șase luni. Acum, a revenit în funcția de inspector șef adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj. în prezent aflându-se în concediu de odihnă.

Acționarii CEO vor decide soarta grupului de 600 MW de la Rovinari. Conform aceluiași cotidian, acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor decide, în ultima zi a acestei luni, dacă vor da mandatul de negociere pentru clauzele care privesc viitorul grup de 600 MW de la Rovinari, care ar urma să fie construit în parteneriat cu o companie chineză. Este pentru a doua oară, în ultima jumătate de an, când conducerea Complexului Energetic Oltenia încearcă să obţină acordul acţionarilor(adică al statului și Fondului Proprietatea)pentru proceduri legate de demararea proiectului grupului nou pe cărbune de la Rovinari.

Gorjeanul: Prejudiciu de peste 629.000 de lei la Primăria Stănești, depistat de Curtea de Conturi! Salariul edilului a fost dublat ilegal, Blideanu a încasat peste 10.000 de lei brut încă de la instalare. Un raport de audit financiar, emis de Curtea de Conturi a României-Camera de Conturi Gorj, la jumătatea lunii decembrie 2017, relevă o serie de nereguli și abateri în sumă de peste 890.000 de lei, dar și un prejudiciu stabilit de auditorii externi în sumă de 629.807 lei, la Primăria Stănești. Cele mai grave abateri în sumă de 454.451 de lei privesc acordarea sporurilor de dispozitiv și de confidențialitate, mobilitate, condiții vătămătoare, demnitarilor, funcționarilor publici și personalului contractual al primăriei, cu nerespectarea prevederilor legale. Mai exact, atât pe vremea fostului primar Pîrvulescu, cât și a actualului, Ștefan Liviu Blideanu, sporurile s-au acordat, în primărie, la un salariu de bază mai mare decât cel reglementat prin grilele din OG nr.9/2008, la acesta aplicându-se procente mai mari decât cele legale, mai ales în cazul persoanelor care fac parte din echipa care accesează proiecte europene.

Pandurul: Spitalul din Târgu Jiu dă în judecată un medic condamnat pentru malpraxis. Spitalul din Târgu Jiu pregătește documentația să dea în judecată un medic condamnat pentru malpraxis. Este vorba despre medicul ORL Carmen Braia care a fost condamnată la plata a 480 de mii de euro, daune morale, către familia unei paciente care a murit pe patul de spital. Instanța a decis ca spitalul și doctorul să plătească acești bani în solidar. Cum bani s-au găsit doar în conturile unității medicale, toți banii au fost luați de aici. Spitalul vrea să recupereze o parte din această sumă din buzunarul medicului. Este vorba despre  daunele stabilite de instanța de judecată în cazul pacientei Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, care a făcut șoc anafilactic pe patul de spital, după ce a fost tratată de medicul ORL Carmen Braia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here