Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: N-ai mai auzit așa ceva! Primarul Ianăși de la Vladimir, reținut de polițiștii SICE! Ce a făcut cu lucrările la un pod din comună, l-ar face invidios pe scenaristul serialului ”Las Fierbinți”. Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși, a ajuns, marți, după gratii, pentru 24 de ore, în urma unei anchete efectuate de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzat, alături de un diriginte de șantier, reținut și el în dosar, de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals intelectual și obținerea ilegală de fonduri. Sunt vizate, în cauză, decontări fictive, în cadrul unui contract câștigat de firma omului de afaceri Gheorghe Sucitu, pentru construirea unui pod în satul Andreești, prin care s-a creat un prejudiciu estimat la 270.000 de lei. Într-o precizare, remisă presei, PNL Gorj regretă situația delicată în care se află primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși, are încredere în independența justiției și convingerea că primarul este nevinovat. Totuși, în situația în care se va dispune o măsură de arest preventiv sau arest la domiciliu, Ion Ianăși va fi suspendat, de drept, din partid.

Gorjeanul: Șoferul primarului Drăgoescu, reținut 24 de ore pentru lovirea minerului de la EMC Roșia-Rovinari și favorizarea hoților de fier vechi! Titu Niță, șoferul primarului liberal de Fărcășești, implicat în al doilea scandal după cel privind agresarea fostului edil Dănuț Bălu, a ajuns după gratii. Mai exact în arestul IPJ Gorj, acesta fiind acuzat de comiterea infracțiunii de lovire și favorizare a infractorului. Salariatul de 36 de ani este cercetat pentru agresarea unui angajat al Carierei Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), cei trei fiind surprinşi de victimă, duminică noaptea, în timp de transportau traverse metalice furate din zona unei benzi transportoare. Doar două persoane au fost reținute, a treia fiind căutată de anchetatori.

Impact în Gorj: Directorii și salariații CEO nu mai au voie să dea declarații fără aprobarea Consiliului de Supraveghere. Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a adoptat  o decizie prin care interzice directorilor și salariaților să facă declarații fără acordul scris al acestui organism. Conducerea PNL Gorj a anunțat că va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la această decizie, care reprezintă un abuz. Această decizie are și o excepție. Ea nu se aplică salariaților care au calitatea de reprezentanți ai sindicatelor reprezentative din complex, cu toate că în timpul grevei de la începutul acestui an liderii de sindicat nu au mai fost recunoscuți de către salariați.

Pandurul: Viceprimar PSD, declarat incompatibil. Viceprimarul din Bumbești-Jiu, Cristian Păunescu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională pentru Integritate. Motivul este acela că Păunescu a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei școli, la fel ca sute de alți aleși locali, nefiind clar de ce ANI îi alege numai pe unii. “În perioada 25 octombrie 2012 – 03 august 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, arată un comunicat al Agenției Naționale pentru Integritate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here