Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primarii vor să afle cine a votat noul partid. „Peste 4 ani nu va mai fi nici AUR, nici argint“. Primarii gorjeni au rămas uimiți de rezultatele alegerilor parlamentare. Surpriza a venit din partea AUR, despre care edilii nu au știut mai nimic până la aflarea rezultatelor parțiale. Aceștia cred totuși că a fost un vot al nemulțumirii românilor legate de Guvernarea PNL, dar mai ales de președintele Klaus Iohannis. Primarul PSD din Slivilești, Sorin Bucurescu, face săpături și încearcă să-și explice cum în comuna pe care o conduce au ajuns la AUR 80 de voturi. ”Am rămas șocat. Stau și caut și mă gândesc cine ar fi putut vota AUR. Nu realizez cum au obținut 80 de voturi fără să aibă consilier local, fără reprezentant în comună și fără să aud pe cineva vorbind de acest partid. Nu găsesc nici măcar un om din cei 80 despre care să cred că ar fi putut vota AUR. Rujan e un om inteligent, Iordache e un om muncit, înțeleg votul, dar pentru AUR nu știu. Mă tot gândesc cine i-ar fi putut vota, dar nu reușesc să-mi dau seama”, a spus Sorin Bucurescu.

Și-a postat pe internet fluturașul de salariu ”ca să închidă gura cârcotașilor“. Un primar din Gorj și-a postat fluturașul de salariu pe o rețea de socializare. Este vorba de primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță, care a recurs la acest gest pentru a le demonstra celor care îl acuzau că primește salariu de ministru că nu este așa. Primarul din comuna Dănești și-a primit prima leafă de la primărie, care este de aproximativ 5.500 de lei. A decis să arate fluturașul de salariu tuturor cetățenilor din Dănești, pentru că au apărut discuții cum că salariul de la primărie ar concura un salariu de ministru. Cu această ocazie, Mădălin Paliță a ținut să precizeze și faptul că înainte de a ajunge la primărie câștiga mai bine în funcția de inspector antifraudă.

Gorjonline: Primarul din Bîlteni i-a făcut loc fiicei în primărie! Considerentul pentru care fiica primarului a cerut transferul la Bîlteni este legat de salariul mult mai mare în primăria comunei. De fapt, Amanda ar fi vrut un transfer la Trezorerie dar relațiile politice dintre tatăl ei vitreg și liderii PNL Gorj sunt mai proaste, astfel că mutarea nu a fost girată de partid. Astfel, primarul de Bîlteni, care a bifat doar 400 de voturi pentru parlamentarii PNL, la jumătatea celor de la PSD, a fost nevoit să aleagă planul B, legat de transferul fiicei soției sale. Primăria Rovinari a înaintat deja cerea de transfer pentru fiica vitregă a primarului și se așteaptă acum transferul propriu zis la Primăria Bâlteni. Anul acesta, ginerele primarului de Bîlteni  s-a transferat de la Minprest la SE Rovinari iar fratele ginerelui a făcut aceiași mișcare.În concluzie, edilul liberal și-a aranjat trei membri din familie, numai anul acesta, dar și soția care a fost trecută pe studii superioare la cariera din Urdari.

Gorjeanul: Minerii, fără echipamente de iarnă. Achiziție reluatăProbleme pentru Complexul Energetic Oltenia în achiziționarea echipamentului de iarnă pentru mineri și energeticieni. Angajații s-au plâns că nu au primit încă salopetele de iarnă, deși temperaturile au scăzut considerabil. A apărut însă o problemă la achiziție, iar Complexul Energetic Oltenia a ieșit cu explicații. „Având în vedere articolele apărute în presa locală cu privire la achiziționarea echipamentului individual de protecție pentru salariații CE Oltenia, necesar în sezonul rece, pentru corecta informare a publicului interesat, precizăm că majoritatea sortimentelor a fost aprovizionată. Motivul neaprovizionării în totalitate a cantității necesare de haine vătuite este neonorarea de către furnizor a obligațiilor contractuale. Din acest motiv, contractul a fost reziliat, fiind reluată procedura de achiziție. Minerii spun că nu este pentru prima dată când primesc cu întârziere salopetele de iarnă.

Impact în Gorj: DSP Gorj a interzis  organizarea obiceiurilor de iarnă. Primarii care așteptau un semn de la oficialii din domeniul sănătății, cu privire la organizarea Pițărărilor, l-au primit. Nu este permisă organizarea acestor acțiuni cu tradiție chiar dacă în unele localității conducătorii unităților administrativ teritoriale s-au grăbit să îi anunțe pe cetățeni că tradiția va fi respectată și în an pandemic. Printr-o hotărâre dată de Comitetul pentru Situații de Urgență, gorjenii sunt înștiințați că anul acesta colindatul este interzis. Autoritățile recomandă petrecerea sărbătorilor de iarnă fără prea mulți membri ai familiei, în vederea evitării răspândirii virusului.

Comment here