Târgu-Jiu

Reținuți pentru camătă și șantaj. Prejudiciu de 300.000 de lei

Trei bărbați au fost reținuți pentru șantaj, camătă și complicitate la infracțiunea de camătă de către polițiștii din Gorj, după ce ar fi prejudiciat, cu aproximativ 300.000 de lei, 18 persoane.

“La data de 4 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal de șantaj, camătă, lovire sau alte violențe și furt calificat, au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Târgu-Jiu (3) și în comuna Turcinești (1). Totodată, au fost conduse, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, trei persoane, față de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și camătă.

Față de un bărbat, de 35 de ani, bănuit de șantaj și camătă, de un bărbat, de 36 de ani, bănuit de camătă și față de un bărbat, de 31 de ani, bănuit de complicitate la infracțiunea de camătă, toți din Târgu-Jiu, a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2017 – 2020, față de 18 persoane, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale, iar, în cursul zilei de astăzi, cei trei bărbați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Serviciului Criminalistic, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română” a comunicat IPJ Gorj.

Comment here