LIFE

Rețeaua Hilton construiește hotel la Craiova

Reţeaua hotelieră Hilton vrea să construiască un hotel la Craiova, iar demersurile pentru acest proiect sunt în plină desfăşurare. Acesta va fi amplasat pe Calea Bucureşti, exact în faţa fostei mori Barbu Drugă, din zona Viitorul. Pe lângă acest hotel, mai sunt încă trei firme care au solicitat autorizaţii de construire pentru unităţi de cazare, arată Gazeta de Sud.

Proiectul hotelului Hilton din Craiova a fost deja publicat pe site-ul firmei de proiectare – SMAA ARCHITECTS. Dar între timp au mai apărut unele modificări, iar fotografiile publicate nu mai sunt de actualitate. Reprezentanţii acestei companii spun că proiectul ar trebui să fie finalizat în aproximativ un an şi jumătate.

Fosta moară Barbu Drugă nu a fost demolată până acum şi se pare că nu aceasta ar fi intenţia beneficiarului hotelului Hilton. Acesta a decis să o păstreze şi chiar să o restaureze în viitor, însă nu se ştie când. Reprezentanţii firmei care s-a ocupat de proiect spun că autorizaţia pentru construirea hotelului a fost obţinută de ceva vreme, însă că, săptămâna trecută, a fost solicitată o altă autorizaţie de la Primăria Craiova pentru a se putea face anumite modificări de ordin tehnic.

Lipsa hotelurilor din Craiova a fost mai mult decât evidentă în ultimii ani. Mai ales de când administraţia locală a pus un mare accent pe atragerea turiştilor şi a investit destul de mulţi bani publici pentru organizarea târgurilor de Paşte şi de Crăciun. Aceste evenimente au adus un număr mare de turişti la Craiova.

Comment here