Din Judet

RESTRICȚII și la Polovragi din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj, întrunit joi, a adoptat o nouă hotărâre care impune restricţii în comuna Polovragi, având în vedere că rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. În plus, a aprobat intrarea unui număr de 6 unităţi de învăţământ în scenariul galben.

Pentru Polovragi, CJSU a dispus următoarele măsuri ce intră în vigoare, vineri, pentru două săptămâni:

1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Totodată, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și în baza adreselor avizate de Inspectoratul Județean Școlar Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, se aprobă:

– organizarea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020

– aprobă organizarea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială “Ion Vîlceanu” Dragoteşti, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020

– organizarea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Sâmbotin, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020.

– organizarea activităţilor didactice la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Peştişani, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial şi pentru clasele a XI-a şi a XII-a profesional, începând cu data de 21.10.2020.

– organizarea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Ioneşti, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020.

– organizarea activităţilor didactice la Şcoala Gimnazială Polovragi, în scenariul galben, pentru învăţământul gimnazial, începând cu data de 21.10.2020.

În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj, în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj, efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică.

Comment here