Din JudetStirile Zilei

Restaurantul „Fântâna lui Coșbuc”, mistuit de flăcări. Soția proprietarului, acuzații la adresa pompierilor: Nu au apă, e Jaleșul la 100 de metri!

Restaurantul „Fântâna lui Coșbuc”a fost distrus în totalitate, în cursul nopții de duminică spre luni, de un incendiu puternic. Polițiștii au deschis o anchetă, cauzele apariției focului nefiind deocamdată cunoscute.

Flăcările s-au manifestat violent și au putut să se extindă cu repeziciune și pentru că pompierii, la începutul intervenției, nu au avut suficientă apă. Acest lucru i-a nemulțumit pe oamenii veniți să vadă ce se întâmplă, dar și pe soția proprietarului localului, omul de afaceri Ion Vârțanu, care a privit înmărmurit de pe margine cum toată investiția sa de milioane de euro se face scrum.

De pe margine, numeroși localnici au acuzat și ei pompierii că au venit nepregătiți și că din cauza lor focul s-a extins foarte repede.

Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, a asistat și el înmărmurit cum restaurantul, ce urma să fie inaugurat peste câteva zile, s-a făcut scrum în câteva zeci de minute.

Supărarea lui Ungureanu este cu atât mai mare cu cât spera ca, în preajma restaurantului, să poată fi dezvoltate și alte afaceri.

Inspectoratul pentru Situații de  Urgență Gorj s-a apărat la valul de acuzații formulate la adresa sa menționând că a trimis la locul solicitării nu mai puțin de șase echipaje de intervenție. Unele au venit și de la zeci de kilometri distanță, după cum a precizat purtătorul de cuvânt Maria Brănescu.

Comment here