LIFE

Regizorul Alexandru Darie a murit. Actori, regizori, muzicieni, uniuni ale artiştilor i-au adus un omagiu

Regizorul Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani. Darie a fost un regizor premiat în ţară, invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, prieten al marelui Georgio Strehler, profesor pentru generaţii de tineri regizori, mare iubitor de Shakespeare (unele dintre cele mai spectaculoase producţii ale sale sunt la “Bulandra”), dedicându-şi viaţa teatrului.

Actori, regizori, muzicieni, uniuni ale artiştilor i-au adus un omagiu lui Alexandru “Ducu” Darie, regizor şi director al Teatrului “Bulandra” din Bucureşti, care a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani.

“Drum bun. Ne mai întâlnim noi… şi… te iubesc!”, a scris Oana Pellea, iar Vlad Logigan i-a mulţumit pentru ce l-a învăţat – “Să te odihnească Dumnezeu!”.

Teatrul Bulandra i-a invitat pe toţi cei care l-au cunoscut pe regizorul de teatru Alexandru Darie, să-şi împărtăşească poveştile lor pe blogul bulandra.info.

“Dincolo de tristeţe, să ne amintim cu toţii momentele speciale care ne-au făcut să îl iubim pe Ducu Darie. Toţi cei care l-au cunoscut şi vor să scrie mai mult decât un efemer rând pe Facebook, pot scrie pe blog…”, este mesajul colectivului de la Teatrul “L.S. Bulandra” din Bucureşti.

“Nu cu mult timp în urmă Ducu Darie a părăsit această lume… Dumnezeu să-i înalţe sufletul şi să-l ţină în a Lui lumină!”, este mesajul Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.

Pagina de Facebook Amitiri din Teatrul Românesc i-a adus un omagiu regizorului: “Ne-a părăsit regizorul Alexandru Darie. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Mulţumim că ne-ai fost, Ducu Darie!”.

Actorul Vlad Logigan: “A murit Ducu. Mulţumesc pentru ce m-ai învăţat. Să te odihnească Dumnezeu”.

Nicu Alifantis şi-a luat rămas-bun: “Ne-a părăsit Ducu Darie. Dumnezeu să-l odihnească!”.

Regizorul Constantin Vaeni: “.. şi se duc pe rând, pe rând !… A plecat… s-a stins şi Ducu… – o mare pierdere pentru Teatrul Românesc, atât cât mai e! Dumnezeu să-l ierte!”.

“Fraţilor, astăzi Lanţul nostru s-a rupt! Fratele Alexandru “Ducu” Darie, regizor şi francmason de RSAA, managerul Teatrului “L. S. Bulandra” din Bucureşti, a trecut la Orientul Etern. Jelim, jelim, jelim dar sperăm!”, a scris pe Facebook Supremul Consiliu al României, Ritul Scoţian Antic şi Acceptat.

“O rugăciune… Zbor lin, Alexandru Darie! Mulţumim pentru tot…”, a scris profesorul şi actorul Bács Miklós.

“Ştiam că e în stare gravă, la Fundeni. Aflăm, iată, trista veste despre moartea prematură a acestui mare regizor şi director de teatru. Magnificul spectacol ”Coriolanus” – montat la “Bulandra” – devine testamentul artistic al lui ”Ducu” Darie. Avea 60 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul scriitorului şi fostului ministru de Externe al României Teodor Baconschi.

Alexandru Darie s-a născut la 15 iunie 1959, într-o familie de artişti: Iurie Darie şi Consuela Roşu. Şi-a petrecut viaţa în teatru de la vârsta de 3 ani. De la 14 ani şi-a dorit să fie regizor. A fost asistentul lui Dinu Cernescu şi a învăţat meserie de la David Esrig, Gheorghe Harag şi Lucian Giurchescu.

A absolvit Academia de Teatru şi Film – Facultatea de Regie de Teatru, Film şi Televiziune, în 1983. Din 2006 şi până în prezent a fost director al Teatrului Bulandra din Bucureşti. Între 2006 şi 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, potrivit www.bulandra.ro.

A fost recompensat pentru merite artistice deosebite Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here