Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare, VOTATĂ în Camera Deputaților. Bunoaica: Sunt foarte fericit, am reușit să coalizăm partidele

Veste bună pentru mii de angajați din Complexul Energetic Oltenia. Legea de reducere a vârstei de pensionare la 52 de ani a fost votată, astăzi, în Camera Deputaților, inclusiv de liberali.

Actul normativ a trecut cu 302 voturi pentru, unul împotrivă și 4 abțineri. Urmează să ajungă pe masa președintelui României, Klaus Iohannis pentru promulgare.

“Această lege salvează minerii și energeticieni. Sunt fericit că proiectul s-a transformat în lege. Nu cred că o mai poate întoarce nimeni” declară Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, inițiatorul protestelor începute în luna februarie, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Nicu Bunoaica le mulțumește politicienilor de la toate partidele politice, care au înțeles importanța votului la legea de reducere a vârstei în minerit și energie, dar și liderilor marilor organizații sindicale care, pe ultima sută de metri, au cerut să fie adoptat acest act normativ.

După votul din Camera Deputaților, deputatul USR-PLUS Radu Miruță a postat un mesaj pe pagina de socializare, afirmând că legea de reducere a vârstei de pensionare le face dreptate minerilor și energeticienilor.

“Proiectul de lege care face dreptate minerilor și energeticienilor a fost adoptat, astăzi, în plenul Camerei Deputaților. Când nimeni nu credea că se poate, eu am crezut. Când ceilalți politicieni de Gorj, blazați, dădeau din umeri a neputință și invocau motive nenumărate în sprijinul lui nu se poate, eu căutam soluții și argumente ca să se poată. Acum, după război, mulți viteji se arată! Dincolo de toate, important este că proiectul de lege a intrat de acum, prin votul, de azi, din plenul Camerei Deputatilor, pe drumul care duce la transformarea sa în lege aplicabilă, sper cât mai curând posibil!” a transmis Miruță.

Comment here