Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Vîlceanu: Mă duc la Ciucă cu colindul

Fie prin ordonanță de guvern, fie printr-o nouă inițiativă legislativă se poate rezolva problema pensionării anticipate a minerilor și energeticienilor, spune Ion Vîlceanu, lider sindical la Termocentrala Craiova 2.

Sindicalistul s-a alăturat grupului de lucru, constituit de senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, care, marți, a purtat discuții cu Toni Mihail Greblă și șefii Casei Naționale de Pensii. Sper deosebire de Eugen Iovan, Ion Vîlceanu nu crede că minerii și energeticienii au fost păcăliți că vor ieși mai devreme la pensie, cu Legea 197/2021.

Două motive invocă cei de la Casa Națională de Pensii privind neaplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare: pentru perioada de până în 2001 nu se poate asimila la condiții speciale grupa a doua de muncă și faptul că un articol din legea adoptată în această vară nu conține cuvântul retroactiv, spune Ion Vîlceanu.

Liderul sindical de la Craiova 2 are de gând ”să meargă cu colindul”, pentru legea de reducere a vârstei de pensionare, și la premierul desemnat Nicolae Ciucă, parlamentar de Dolj. Dacă guvernul nu va da ordonanță de urgență pentru deblocarea legii, singura soluție este o nouă inițiativă în parlament, declară Ion Vîlceanu.

Comment here