Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Senatorul Rujan: Se vine cu variante alternative, care înseamnă prelungirea bolii

Este puțin probabil ca legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie să fie votată în Camera Deputaților, după ce guvernul a dat aviz negativ, declară senatorul Partidului Social-Democrat Gorj, Cristinel Rujan.

 ”Am văzut că se vine cu variante alternative, care înseamnă prelungirea bolii. Guvernul nu-și asumă tranșant o opinie, să detensioneze aceste probleme profesionale, sociale, sindicale de la nivelul județului Gorj” spune Rujan, în condițiile în care  la Târgu-Jiu sunt mineri în stradă, de 11 săptămâni, pentru acest act normativ.

Cristinel Rujan susține că toți parlamentarii de Gorj își doresc rezolvarea problemelor Complexului Energetic Oltenia dar se lovesc de ”condiționări de natură politică și economico-financiară”.

Protestatarii din Piața Prefecturii vor lua pauză de Sfântul Gheorghe și începând din Joia Mare până după Paști, pentru a le permite preoților de la catedrală să-și țină slujbele în are liber.

”Vom picheta  luni, marți și miercuri iar, apoi, vom reveni după Paști” a anunțat Lulu Păuna, unul dintre minerii care cer reducerea vârstei de pensionare.  

Comment here