Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Orban: Casa de Pensii trebuie să aplice legea

”Casa de Pensii trebuie să aplice legea. Dacă nu o aplică, înseamnă că nu o respectă, sunt pasibili de urmări penale” a  comentat, la Interviurile Infinit FM, fostul premier Ludovic Orban, în timpul căruia a fost adoptată Legea nr.197/2021, de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Orban consideră că nepunerea în aplicare a actului normativ este un semn de rea voință a guvernanților față de angajații Complexului Energetic Oltenia. Casa de Pensii a respins dosarele celor care au solicitat retragerea anticipată din activitate, în baza Legii nr.197. S-au făcut acțiuni în instanță, unele au fost câștigate, altele respinse.  

Ludovic Orban consideră că nu există varianta ca Gorjul să ajungă Valea Jiului 2, odată cu dispariția a mii de locuri de muncă, în următorii ani, din minerit și energie. Fostul premier a  afirmat că județul va beneficia de cele 2,6 miliarde de euro ajutor de restructurare acordat de Comisia Europeană, de fonduri din PNRR, și Fondul de Tranziție Justă, plus fondurile europene.

”Planul de restructurare oferă un viitor pentru Gorj” a declarat fostul premier.  

Comment here