Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță: Varianta PSD nu poate trece vreodată

Deputatul Radu Miruță acuză că amendamentul depus de PSD la proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, este unul populist care nu face decât să “îngroape de tot” actul normativ.

Marți, parlamentarii USR-PLUS și PSD de Gorj, Radu Miruță și Claudiu Manta, au anunțat, triumfalist, că legea a primit aviz pozitiv în Comisia de Industrii și Servicii, cu amendamentele depuse de cele două partide.

Miruță afirmă, însă, că amendamentul PSD prevede ca inclusiv angajații TESA și ai CET-urilor din țară să poată beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

Radu Miruță consideră nedrept ca angajații CE Oltenia de la birouri, unii aduși în cadrul companiei pe criterii politice, să fie încadrați prin lege în aceleași condiții de muncă precum minerii din producție.

Deputatul PSD Claudiu Manta consideră, însă, că amendamentul partidului său la legea de reducere a vârstei de pensionare este mai bun, pentru că nu creează discriminare și nu are probleme de constituționalitate.

Comment here