Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță: Proiectele PSD și PNL nu rezolvă problema elefantului din Gorj

Deputatul Radu Miruță susține că pot fi luați, din Fondul pentru o Tranziție Justă, banii pentru plata celor circa 50 de milioane de euro către stat, pentru ca minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare.

PNL și PSD au venit, în această săptămână, cu două inițiative legislative. Liberalii vor să prelungească, până în 2023, legea care le permite să iasă mai devreme la pensie angajaților care lucrează în condiții deosebite, iar social-democrații vor 5 luni în plus la an, în loc de 4, pentru cei care lucrează în condiții deosebite.

” Niciun proiect nu rezolvă problema elefantului din Gorj” reacționează Radu Miruță, referindu-se la faptul că foarte mulți angajați CE Oltenia nu beneficiază de grupă de muncă.

Miruță consideră că singura variantă bună pentru mineri și energeticieni este legea aflată acum la Camera Deputaților și la care a depus un amendament.

În ceea ce privește cele 50 de milioane de euro, despre care deputatul PNL Dan Vîlceanu spunea că trebuie plătite către  stat, în cazul în care legea de la Camera Deputaților ar fi votată, Radu Miruță spune că banii pot fi luați din Fondul pentru o Tranziție Justă.

Comment here