Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță: Pentru Guvernul României, suma pentru contribuții este nesemnificativă

”Pentru Guvernul României suma este nesemnificativă, este partea de după virgulă” spune deputatul Radu Miruță, referindu-se la contribuțiile pe care Complexul Energetic Oltenia ar trebui să le plătească pentru a-și încadra angajații la condiții speciale de muncă.

La Interviurile Infinit FM, Miruță, parlamentarul care a făcut amendamentul pentru pensionarea anticipată a angajaților CEO, a povestit că le-a propus celorlalți deputați de Gorj să vină cu ce modificări consideră necesare, iar, apoi, să apară toți 5 într-o conferință de presă comună, pentru ca niciunul să nu-și asume meritele.

Radu Miruță a anunțat că va prezenta, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, toate argumentele necesare pentru ca proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare să poată fi votat. Deputatul susține că CEO n-ar avea de plătit mai mult de 40 de milioane de euro contribuții, inclusiv pentru personalul TESA. Banii pot fi luați din Fondul pentru o Tranziție Justă.  

Inițial, PSD Gorj a anunțat că va susține amendamentul lui Miruță. Ulterior, a venit cu o altă propunere, de acordare a 5 luni în plus la an pentru angajații CE Oltenia care lucrează în condiții deosebite.

 ”Asta e o soluție poate pentru alte județe. Tratamentul nu este pentru boala de acum, pentru că foarte mulți oameni din CEO nu au condiții deosebite iar din cei care au au, unora nu li s-au plătit contribuțiile” a comentat parlamentarul USR-PLUS Gorj.

Comment here